VIP Blog

Friday, 9 May 2014

Jom Cuba Makanan Korea

Assalamualaikum

Yeah akhirnya aku update blog . Wuhuu! tepuk tangan sikit . Ok sya stop it, no one care . Ok what ever, yang penting aku update blog kan ? hehe, peace yaw *buat muka comel* . Ok daripada aku dok terus mengarut mari lah kembali ke tujuan asal . 

TUNGGU ! sebelum tu aku nak minta maaf dekat semua yang tanya aku bermacam soalan dekat chat room tu dan aku tak jawab . Aku bukanlah jenis blogger tegar yang update blog setiap hari, aku hanya sekadar blogger picisan yang update blog ikut mood (setahun sekali baru nak update . hehe) . Ok untuk memudahkan korang semua yang nak bertanya sebarang soalan dekat aku, aku ada letak email dekat ruang sebelah kiri tu . Ok sila tanya dekat email ataupun  twitter aku, insyaAllah aku jawab (tapi janganlah soalan tu mengarut meraban, sumpah gua tak jawab beb).

Ok sekarang kita boleh kembali kepada tajuk post ni "Jom Cuba Makanan Korea" . Bunyi pun dah mengiurkan ? kan ? Tak ? ok tunggu nanti aku tunjuk gambar, sure meleleh air liur korang tengok, ekekeke . Tapi sebelum tunjuk gambar, jom la story mory dulu.

Macam mana aku boleh terjebak nak cuba makanan korea ni ? Hello rasanya tengok blog aku ni tahu aku minat kpop (punya besar gambar BigBang kat atas tu kalau tak nampak juga, aku tak tahu la) . Sebenarnya pengaruh terbesar yang sebabkan aku nak cuba makanan korea ni, dah tentu la sebab Running Man, terutama kalau episode ada makan-makan, terliur beb . 

Keduanya sebab membe ajak . Si wani omar ni ha, kekadang makcik ni tengah-tengah malam dia whatsapp aku mengidam nak makan itu ini . Biasalah kalau dah pagi tu, perut mestilah lapar dan of course la kau terliur pepagi buta tu kan . jadi untuk mengelakkan terus terliur dan mengidam, ayuhlah kita tunai hajat nak makan makanan korea ni, hehe .

Semua cerita bermula di disini . Untuk restaurant korea yang aku selalu pergi, hanya 2 je . Dubu-Dubu Seoul Food dan Seoul Garden . Apa beza antara dua ni ? 

Dubu-dubu ni berkonsepkan ala cafe dan masa kat situ korang akan dengar lagu-lagu kpop . Kalau jodoh korang dengan kumpulan kpop kegemaran korang, seronoklah kalau tak maybe next time (untuk peminat kpop, mana yang tak minat tu, tak dapek den nak nolong) . Ini antara gambar makanan yang aku pernah makan dan sorry aku tak ingat namanya (berbelit lidah oi) . Dalam banyak-banyak makanan yang aku pernah cuba, aku paling suka makan mee ramyeon, sedap (sorry takde gambar)

 untuk yang ni, nasi dia susah sikit aku nak telan tapi kuah die sedap . Biasalah lidah melayu tapi bajet nak makan makanan korea (ni makanan korea pertama yang aku try)

ni kek beras dan disalut dengan cheese, sedap jugak

Seoul Garden ni pulak berkonsepkan buffet dan lebih santai . Dekat sini kau boleh makan seberapa banyak kau nak, selama mana pun kau mahu dan masak sendiri . Masak sendiri ? yes masak sendiri . Dekat sini dia ada sediakan pemanggang dan pot untuk steamboat . Dekat sini dia ada lunch (11am-3pm) dan dinner (3pm-10pm) . Selalunya makanan untuk dinner lebih banyak dari lunch.

Masa mula-mula dulu, serius aku tak faham . Rasa macam ish menyusahkan je grill sampai cakap "ni 1st and last aku datang sini, tak nak datang da" tapi ketahui la ITU SEMUA POYO ! bila kau dah pandai, kau tak boleh nak stop datang sini . Rasa macam setiap hari, setiap minggu, setiap bulan kau nak datang.



nampak tak keterujaan kat muke mereka ni ? seronok sangat nak bergrill . hehe


Banyak sebenarnya gamba-gamba aku kat seoul garden ni tapi lupa mana aku campak gamba-gamba tu . Banyak bebenor . hehe . Seoul Garden ni banyak tempat tapi selalu yang aku pergi KL Festival City and hari tu baru dapat try dekat The Mines dengan Wani dan Ainil . Memasing punya tamak alik-alik makan x habis . haha (jangan tamak ya kawan-kawanku, amik ala kadar je la)

ni senarai harga dekat sane

Ok cukuplah untuk post kali, punya panjang berjela aku taip . hahaha, see ya ^^

p/s : SELAMAT HARI IBU ! ILOVEYOUMOM <3

13 comments:

  1. ayooo. df suka ramenn hahaha :D hanya terliur pada ramen sahaja ecehhh

    ReplyDelete
  2. waahhh.. kenapa tak ajak kita sekali??? huwaaaa....

    ReplyDelete
  3. aigoooo...sedap2 gila nampak....mi kacang hitam tak xda ke??? hahaha

    ReplyDelete
  4. adududu! menyelerakan betul lah, huhu

    ReplyDelete
  5. wah..teruja tgk menu2 sedap.. :)

    ReplyDelete
  6. Tak berpeluang lagi nak pergi Seoul Garden eventhough kat KB dah ada. Huhu..
    Btw, sy tag awak http://alynnnyzaa.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-alynn-nyzaa.html
    Kalau free jemput join ye ^^
    Thanks.

    ReplyDelete
  7. Seoul Garden memang the best! <33 Hehe

    ReplyDelete
  8. Macam best je.. nampak berbaloi..

    ReplyDelete
  9. hai ..saya baru kat sini .minta tunjuk ajar ^_^

    ReplyDelete
  10. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete
  11. Оцените: анкеты проституток PrivatNNover hehe . Seoul Garden ni banyak tempat tapi selalu yang aku pergi KL Festival City and hari tu baru dapat try dekat The Mines dengan Wani dan Ainil .
    Путаны проститутки. Игривая страстная милая девушка, любящая внимание и ласку пригласит в гости, а также приедет в гости. Гарантирую душевный прием и приятное общение для адекватных мужчин. Наша критика имеет обыкновение все гипертрофировать - и хорошее и дурное.

    ReplyDelete