VIP Blog

Thursday, 26 December 2013

Quotes

Assalamualaikum.

*bersihkan habuk yang dah tebal 10 inci*

Holla everyone ! Ya Allah lamanya tak menaip dekat sini . "I'm so sorry  but I love you da geojitmal, I'm so sorry" ewahh siap nyanyi lagu kpop kau . hehe.

Actually aku takdak idea nak update blog ni tapi ada seseorang galakkan aku update so aku update la . Memandangkan takdak idea so aku nak cerita pasal "Quotes Yang Mengagumkan" dalam hidup aku.

Kebanyakkan quotes favourite aku datang dari filem 3 idiots dan sekeliling aku . Filem 3 idiots ni banyak bagi motivasi dalam hidup aku . Antaranya...

"Remember . Life is a race . If you don't run fast enough, someone will overtake you and move faster" 
-Virus

"There was knowledge everywhere . Go get it from anywhere you can" 
-Rancho

"Give me some sunshine . 
Give me some rain . 
Give me another chance .
I wanna grow up once again..."
-Joy Lobo

"We learn something about human behavior that day . If your friend fails, you feel bad . 
But if your friend comes in first, you feel worse"
-Farhan

My favourite quotes from 3 idiots movie so impressive for me...

"Never Study to be successful, study for self efficiency.  Don't run behind success . 
Follow behind excellence, success will come all way behind you"
-Rancho

And the last one from Taeyang - Big Bang

"Follow your Heart, not your Head . Follow your Passion"



p/s : Semoga tahun yang mendatang, Allah memberikan keberkatan kepada kita semua ^^ ini link mengenai cerita 3 idiots

Wednesday, 3 July 2013

Running Man Daebak

Assalamualaikum.

Running Man ! Running Man ! Running Man !




Amboi excited bebenor kalau sebut Running Man ye. Sekarang ni pergi mana je mesti ada orang sebut pasal Running Man. Rumah, kolej, hostel, pasaraya. twitter, facebook, blog, ha kira semua orang la sebut Running Man ni. Apa yang best sangat pasal Running Man ni ?

Gaya intro macam aku ni tak minat Running Man kan ? tapi sebenarnya aku dah addicted dekat Running Man ni sebab cerita ni sangat seronok dan boleh hilangkan stress. Tak percaya ? cuba la tengok. 

Aku mula minat Running Man sejak bulan 7 2011. Time tu tinggal lagi 3 bulan je nak SPM, bayangkan betapa main2nye aku time tu *gelak sopan*. Aku tengok Running Man pon secara tak sengaja. 

Imbau kembali 3 tahun lepas...

Waktu tu dah malam, ada la dalam jam 1 pagi (siap ingat waktu tu). Aku ni antara jenis burung hantu jugak, susah nak tidur awal tambah2 kalau esoknya cuti. Aku bosan gila time tu jadi terdetiklah hati nak tengok channel korea (One HD 393) dan jeng jeng jeng....


Kim Hyun Joong!!!

Yeah! Kim Hyun Joong Oppa (Running Man episode 47). Dah time tu aku tengah minat gila dekat dia. Apa lagi menggelipid-litis (menggedik) la aku memalam tu. Aku tengok sampai habis dan keesokkan harinya apa lagi, mulakan la aktiviti mencari cerita ni. Cari punya cari, ok dapat tahu cerita ni setiap jumaat pukul 6.45 petang (sekarang 11.45 malam).

Next weeknya 6.30 aku dah tercongok depan tv tunggu cerita ni (tak sedar diri nak SPM). Sebenarnya aku dok menunggu sebab aku fikir ada Kim Hyun Joong tapi harapanku meleset, rupa2nya Kim Hyun Joong tu hanya la tetamu tapi aku tetap tengok sebab aku tertarik dengan sorang ahli Running Man ni, bijak dan licik. Agak2 siapa ? 



Ace Ji Hyo

Song Ji Hyo...Aku memang tertarik tengok dia, satu2nya wanita dalam Running Man. Rasanya dalam Running Man ni Ji Hyo yang paling banyak menang walaupun dia perempuan. Aku paling suka kalau dia jadi spy, memang menjadi dan  aku suka juga kalau dia dengan gary (monday couple).

Disebabkan addictednya aku dekat Running Man ni, aku telah menyebarkan Virus Running Man dekat family dan kawan2 aku, hehe. Sekarang mereka pon macam aku addicted dekat Running Man (mission complete) dan sekarang aku la "kilang pengeluar" Running Man untuk mereka semua

"Syasya dah download episode baru ?" - kolej
"Syamira aku nak Running Man" - twitter
"Adik Running Man bila?" - rumah

Ayat2 atas ni dah biasa sangat aku dengar...

bukti aku addicted Running Man

Ha nampak tak ? nampak tak ? Aku punya minat dari episode 1-152 aku simpan (penuh la hard disk aku, hehe) dan sebab ni la aku dipanggil "kilang" Running Man ^^

By the way awak awak awak semua, tahu tak Running Man ada buat fan meeting dekat malaysia 7 september ni ? actually aku pon tak berapa nak pasti hal ni tapi aku harap kali ni bukan hanya rumor seperti sebelum2 ni. Aku harap fan meet ni betul sebab aku nak pergi ! aku nak jumpa gary . hehe

"awak awak kita dah instagram, follow la ae" - ayat minta kaki je, haha

Aku dah lama dah buat instagram ni tapi baru2 ni nak aktif. Kalau nak follow tekan je butang instagram dekat tepi tu ^^ ha siapa nak aku follow insta die bagitau la ae, aku ni jenis susah jugak nak follow orang ni. hehe

p/s : Final exam dah berakhir so masa untuk aku melayan Running Man, oo yeah ! ha aku tengok Running Man dekat sini (kshownow.net) .

Friday, 7 June 2013

Ada Apa Dengan Cinta ?

Assalamualaikum

 <--- klik play untuk mainkan lagu

Ada apa dengan Cinta ? Yup itu la tajuk entry kali ni . Aku tak pernah bercinta jadi aku tak faham macam mana perasaan orang bercinta . Ada kata bahagia, ada kata derita tapi bagi aku cinta itu satu anugerah yang tidak ternilai yang Allah berikan kepada manusia. Hanya manusia je yang tak tahu menghargainya dan menyebabkan cinta itu jadi satu perasaan yang menyakitkan.



Walaupun aku tak pernah bercinta dan erti kata lain "Single" tapi hati aku telah dihuni satu nama lelaki sejak 6 tahun lepas. Aku rasa tak perlu kot aku sebut nama lelaki tu.

Dia aku kenal sejak Form 2. Pertama kali aku tengok dia, aku dah mula suka dekat dia. Pada awalnya, aku suka main2 je tapi tak sangka pulak main2 tu berlarutan sampai 6 tahun *adakah ini dikatakan cinta?*.Sukakan seseorang sampai 6 tahun ? sound like crazy right ? tapi itu la hati aku, sudah tak mampu nak padam nama dia dalam hati dan fikiran aku ^^

Kawan2 aku suruh aku berterus terang tapi...ingat mudah ke nak luahkan perasaan ? susah taw ! Orang cakap senang la tapi cuba buat, tahu la betapa peritnya nak luahkan perasaan. Aku lebih sanggup pendam sebab aku tahu sudah ada yang bertakhta di hati dia. Daripada aku patah hati lebih baik aku pendam, kan kan. Macam lagu najwa latif ni...

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,

Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,

Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,


Apa pon aku selalu mendoakan dia bahagia dengan orang yang dia sayang. Bunyi macam aku tak pedulikan hati aku kan ? tapi bagi aku kalau dia gembira, itu akan membuatkan aku gembira. Hidup single pon tak semestinya bosan, aku gembira je sebab ada keluarga dan kawan2 yang menemani aku ketika susah dan senang.




Wahai Cinta Hatiku,

Aku mungkin tidak secantik dia,
namun harapku apa yang terpapar diwajahmu cukup terbaik buatmu.
Aku mungkin tidak sesolehah dia,
namun harapku kau akan selalu ada disisi memimpinku ke arah menjadi yang lebih baik.
Aku mungkin tidak seayu dia & sesopan dia,
namun harapku dengan apa yang aku ada 
mampu membuat kau memandangku lebih sekadar dari biasa.
Aku mengimpikan dirimu didalam setiap mimpi & anganku,
menjadi HERO setiap fantasiku,
PENCETUS IDEA setiap setiap patah kataku.
Kau ibarat UDARA dalam setiap hembusan nafasku.
Kadang2 aku bermimpi kau menjadi milikku,
menemani aku didalam setiap lembaran hidupku bersama MEWARNAI DINDING CINTA.
Betapa aku berharap kau adalah orangnya.
Tapi...aku tahu perjalanan kita masih jauh lagi.
Namun aku akan terus berharap,
walau mungkin nanti harapan hanya tinggal kenangan & kenyataan, 
Kerana selagi kau masih ada dihatiku,
selagi itu harapanku tetap buatmu.
Meski penghujungnya tiada siapa pun tahu.

\~Cik Joy~

Sajak ni kawan aku yang tulis. Jiwang dan berbungakan ? tapi aku suka baca. Kalau nak kenal follow la twitter dia, Cik Joy.

Ok agak panjang jugak entry ni. Yela da lama tak menaip, lepas ni aku pon makin busy dengan OSCE dan Final Exam. Wish me luck ok ^^ ha terima kasih jugak kepada mereka yang mendoakan kesejahteraan aku, 1 doa tu sangat berharga dan tak mampu balas. Terima Kasih banyak-banyak :)

p/s : 1st time pasang lagu dalam blog, tak tahu la ape jadi :P

Sunday, 28 April 2013

Ujian Kali Kedua

Assalamualaikum.

Alhamdulillah aku masih lagi diberi peluang untuk menaip di "Blog Kesayangan" aku ni. Agak lama aku menyepi disebabkan terlalu busy. Semester 2 ni sangat memenat dan aku harap korang faham :) Ada yang rindu dekat aku tak? ada tak? ada tak? ok fine takde *cedih*

Hehe, ok just kidding. Ujian kali kedua? ujian apa? lesen kereta? final exam? Aku tahu sekarang ni memang ramai stress sebab "ujian" kan atau kata nama lain "exam" dan ada juga yang dah mula cuti semester *seronok la -.-*

Okey lah straight to the point. Sebulan yang lepas aku diuji dengan satu berita yang boleh membuatkan jantung aku gugur. Dokor sahkan aku ada penyakit cyst ovari. Apa tu cyst ovari? korang boleh klik SINI, untuk tahu lebih lanjut.

cyst ovari adalah pembembesaran yang terjadi pada kilang ovari.

Macam mana boleh jadi macam ni? itulah soalan yang orang ajukan pada aku lepas aku dapat tahu penyakit ni. Ok kisah dia macam ni...

Sebulan lepas aku pergi klinik sebab cirit-birit tapi masa periksa perut aku doktor rasa lain dan bila doktor scan perut aku, doktor kata ada ketumbuhan. Ketumbuhan tu sangat besar, besarnya seperti orang 6 bulan mengandung *besarkan?*. Ketumbuhan tu perlu dibuang dengan segera untuk mengelakkan risiko yang lagi tinggi.

Time tu tiada apa yang mampu aku ucapkan, hanya Allah je tahu perasaan aku ketika itu. Family? jangan cakap la, mereka sangat-sangat risau dan ketika tu la aku sedar, mereka sangat sayangkan aku. Aku bersyukur dikurniakan keluarga yang sangat penyayang dan prihatin.

19/4/2013 aku menjalani operation. Yup! seminggu yang lepas. Ini merupakan operation kedua dalam hidup aku. 4 tahun lepas aku pernah jalani operation masukkan besi dalam kaki sebab excident dan kali ni operation dibahagian perut untuk buang ketumbuhan. 

Alhamdulillah berkat doa semua orang, operation tu berjaya *terima kasih kepada yang mendoakan aku*. Sekarang ni aku makin sihat dan dapat cuti sakit 2 bulan. Lamakan? tapi aku rasa aku cuti 2 minggu je la, tak sanggup nak tinggal kelas lama-lama, rugi.

Ramai kata aku kuat. Mungkin luaran aku nampak kuat tapi dalaman hanya Allah yang tahu. Kita takkan tahu kita kuat atau tidak kalau kita tak alaminya sendiri. Apa pun doakan aku cepat sihat ya ^^

p/s: kalau aku tak kena cirit-birit mungkin sampai sekarang aku takkan tahu pasal penyakit aku ni dan aku hanya fikir perut aku hanya buncit biasa. "Setiap yang berlaku pasti ada hikmah-Nya"