VIP Blog

Sunday, 30 December 2012

Korean Sangat !

Assalamualaikum...

"Well hello dear world" kenal tak ayat siapa ? Anwar Hadi ! Yes that it *sorry bang, pinjam ayat sat buat intro, hehe* 

Hello guy ! Sihat ? hmm hope sihat la ye . Actually takde idea ni buat intro, yela da lame x berkarang, otak pon da berkarat, hehe . Aku ni bukan je da lama tak berkarang, blogwalking pon da berkurun x buat *I'M SORRY - style ala-ala Amir gitu*

Ok straight to the point . Apa yang KOREAN SANGAT tu ? Rasanya ramai tahu aku minat korea , yela buka je blog ni, boleh nampak muka Kim Hyun Joong kat tepi tu, hehe . Nak dipendekkan cerita, jumaat lepas 28/12/2012 , Wani Omar ajak aku pergi Mid Valley . Niat asal nak beli buku tapi lain pula yang jadi .

Apa yang terjadi ? ha si minah sorang ni , ajak aku try makanan korea . Aku apa lagi, on je la . Dah lama nak try makanan korea ni, tengok Running Man makan macam sodap yo . Kami makan di Dubu Dubu Seoul Food

 feeling dengar lagu Big Bang ( mengharap GD muncul la tu, hehe )

set yang aku pilih Seafood Soondobu Jigae (tergeliat lidah nak sebut, hee)

" AKU TAK BOLEH TERIMA NASI TU ! " serius aku memang tak terima nasi tu . Pelik rasanya kalau dimakan tanpa sup dia tu . Hmm sup dia boleh la tahan, rasa macam tom yam . Wani pula pilih Spicy Udon Set . Sedap tapi pedas dia tak terkata, rasa nak menangis . Minuman masing-masing pilih Citron Tea . Ha amik kau, pelik gila rasanya, minum sikit je da rasa nak muntah .

wani yang berusaha menghabiskan mee udon dia

Selesai makan, wani ajak aku pergi Plaza Korea . Korea lagi ! nasib la aku ni minat korea, hehe . Ok untuk pengetahuan semua, wani ni dulu mana minat korea tapi sejak dia minat Running Man dan Big Bang baru la dia minat korea bagai ni, hee .

On the way nak pergi Plaza Korea, kami ni da macam pelancong yang tak pernah datang KL sedangkan masing-masing duduk KL, hehe . Berpandukan kepada kertas yang bawa (cara-cara nak pergi Plaza Korea) kami pon sampai ke tempat yang dituju (sesat jugak la).

Welcome To Plaza Korea ^^

Apa yang best sangat kat sini ? Dekat sini kita boleh belajar budaya korea, belajar bahasa korea, menari dan cuba pakaian traditional korea . Dan itu semua adalah FREE ! Yes FREE ! 

comel tak saya ? <--- SILA ABAIKAN

 contoh makanan dan pakaian korea



Aku perasan kebanyakkan yang datang sini, semua nak pergi melancong ke korea . Aku dan wani ? hmm dalam perancangan nak ke sana jugak, hehe.

p/s : belajar bahasa dan tarian kena ambil kelas ^^