VIP Blog

Tuesday, 6 March 2012

Ketinggalan Zaman : Social Network

Assalamualaikum.

Buka laptop terus nak update. Ha seperti tajuk entry ni, aku memang ketinggalan zaman dalam bab-bab ni. Kalau xde orang suruh buat atau ape, memang aku xkan buat sebab aku x pandai dan lembab sikit nak faham pasal social network ni, hehe.

Ok social network aku bermula dengan---->

MYSPACE
  • Ya myspace, sangat la popular masa zaman aku budak sekolah rendah dulu tapi sekarang dah kurang. Masa aku sekolah rendah dulu, hampir semua membe aku ada myspace. Aku? sorry time ni aku memang x minat, aku rase buang duit, buang mase dan buang current je layan benda ni *IT kanak-kanak lagi >,< Macam mane aku nak minat, dah la kene pergi CC yang jauh dari rumah aku lepas tu kene bayar, setengah jam RM2 *RM2 ni aku pi beli jajan lagi bgos, kenyang perut, hehe. Akhirnya mase form 3 aku buat jugak, tu pon dah lambat sebab time ni orang dah layan FB. 
  • Sekarang aku x tahu la myspace aku tu wujud lagi x, dah 2 tahun x buka, haha.

FACEBOOK
  • Aku dapat tahu pasal FB ni pon sebab along aku. Dia duduk merantau (belajar) so mesti la tahu pasal benda ni. Lepas tu angah aku pula buat. Aku tetap same, x minat. Lagi pon aku rase myspace dah ade, nak buat ape FB tu tapi makin lame, makin jarang kawan-kawan aku buka myspace. Akhirnya aku akur juga, hujung tahun 2010 aku buat FB setelah diasak oleh kawan-kawan aku dan sampai sekarang masih wujud =.= 
  • Oh ye cuma hari tu aku ade deactive FB aku selama 2 minggu sebab ada masalah tapi sekarang dah ok >,<

TWITTER
  • Ha twitter dari tahun lepas lagi membe aku suruh aku buat tapi aku x layan sebab tahun lepas nak SPM so aku takut nanti x belajar pulak aku, hee. Aku cakap nak buat lepas SPM tapi aku x buat pon, hee. Akhirnye semalam berjaya jugak membe aku ni pujuk aku untuk buat twitter ni tapi serius, aku blur sangat100x.
"wani tahniah la ye, kau dah berjaya pujuk aku, hehe"
  • Adakah twitter ni macam blog? menggunakan ayat "I follow U, U follow I balik" or "U follow I, I follow U" ^^,
 sila lihat pukul berapa tu. . haha

Ha kalau nak follow aku kat twitter, kat sini  SyamiraYahya. Eh macam promote je? sambil menyelam minum air, ape salahnye (0-0) Ha nanti aku letak butang twitter dekat blog aku ni, senang sikit an, hehe.

p/s: siapa nak aku follow twitter dan like fanpage FB, sila bagitau ye. cepat-cepat tengah rajin ni, hehe

32 comments:

  1. hahaha... kau ketinggalan zaman?
    aku lagilah.... blog je yg aku ada... kakakakkaka...

    menatang twitter tu pemende aku pun tak tau...
    kehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, ok la ade jugak blog. . :)

      twitter? ntah la uncle jonni, sye pon xtaw, main buat je. .hehe

      Delete
  2. myspace dulu xpernah ade acc pun.. ade friendster je.. tp skrg lebih ke twitter.. FB kureng la..

    p/s: meh nk follow twitter kamu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sye xde friendster. .hehe,
      skang ni lyn blog je, FB pon da kurang, hee ^^

      p/s:thankz kak :)

      Delete
  3. twit bru dftr tp xreti gn..jadi mls buka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye pon bru daftar n xtau gune. .
      buat twitter ni pon saje2. .hee

      Delete
  4. sy xde twitter sbb xreti nak gune. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sye baru je buat. .
      ni pon tgah blaja lg nk gne. .hehe

      Delete
  5. myspace dah berkubur..same ngan friendster..org xlayan sangat dah..semua skrg ni fb n twitter je

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tau xpe. .
      mmg da brkubur da due 2. .hee :)

      Delete
  6. Salam.

    Haritu saya join twitter sebab apa ntah tapi, tak sampai sehari ia dah berkubur. Tak pernah bukak. Pening kepala banyak sangat benda nak diguna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.
      twitter ni mmg memeningkan. .hee ^^

      Delete
  7. huhuhu..ayu lgsung xde twitter..rasenya mmg xkan wujudkan kot..hikhik..malas nk update status:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sye buat utk suke2 je. .
      hee ^^

      Delete
  8. asal tak promote twitter aku sekali ? haha . adess,lawak lah tweet aku yg kat bawah tu,pencerita syok sendiri. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. la nk jugak ke? apesal x ckp awal2. .hee
      ko mmg syok sendiri. .hehe

      Delete
  9. follow sop @gnesop yer.. hehehe

    ReplyDelete
  10. sy lebhih layan blog dr twiter dn lain2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah same la. .
      saye lg suke terjah blog n bce entry dorg. .hehe
      blog boleh release tension ^^

      Delete
  11. Replies
    1. hehe, buat tu sume pon sbb suke2 je. . ^^

      Delete
  12. b4 myspace maen friendster dluu.hahaha

    ReplyDelete
  13. Dulu friendster memang best sangat2 .
    Tapi sekarang hanya ada game je kan ? :)
    Twitter the best 1 ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. friendster? x pena buat pon. .hee
      twitter still x pndai lg. .hehe ^^

      Delete
  14. twitter is the best follow me at @maya_biebz interesting...and nice, do visit me Korean Fashion Online

    ReplyDelete