VIP Blog

Wednesday, 15 February 2012

Saksi Maut

Assalamualaikum.

Siapa tengok cerita Vanila Coklat semalam? angkat tangan. Aku sure mesti ramai yang tengok an sebab x nak terlepas tengok keSWEETan amir dan zara, betul x? tapi aku x nak tanye pasal vanila coklat sekarang, aku nak tanye siapa tengok cerita SAKSI MAUT, 10 malam dekat tv9 semalam? aku rase mesti ramai yang x tau tentang kewujudan cerita ni kalau tahu pon buat-buat x tau je.

Ala jangan risau la, aku bukan nak bagi ceramah ke ape. Aku pon 2x5 jugak kalau mrs emak x bagitau dan cerita ni xde kaitan dengan aku, aku pon x tengok *baik tengok bola >,<. Kisah semalam mengenai jiran aku so tengok la. Cerita tu setengah jam, setengah jam tu la air mata aku melelih *walaupun da tau kisah sebenar

Bayangkan la kehilangan 2 orang tersayang dalam mase setahun. Mule-mule anak kakak tu  meninggal bulan 6 tahun lepas akibat semput *masih terbayang saat ibu kakak tu ketuk pintu rumah aku sambil menangis dan akhir tahun lepas suami die pula meninggal sebab kemalangan. Sungguh berat dugaan tu. Sekarang ni kakak tu mengandung so masih ade sambungan zuriat arwah suami dan untuk die terus cekal *setiap petang lihat kakak tu termenung, erm.

ni vidio promo episod semalam


#tengok balik ulangan episod satu, mak ai sedihnye, huhu. Al-Fatihah

Ok la kite stop cerita-cerita sedih ni, air mate aku da bergenang da ni. Aku nak cerita sesuatu yang kelakar tapi x tau la bagi korang kelakar x, hee.

Seminggu sebelum pengambaran mule, cik wartawan ketuk rumah aku sebab nak tanye mane rumah kakak ni *time ni x tau lagi tu cik wartawan

Cik wartawan : adik tumpang tanye, dimana rumah Puan Rohana?
Aku : ??? <---- muke time ni memang blur gile
Cik wartawan : die baru kehilangan suami akibat kemalangan. . . bla bla bla <---- mesti cik wartawan perasan muke aku blur, panjang lebar die cerita, hehe
Aku : owh! rumah die yang hujung tu <---- baru teringat. seriusly memang aku x tahu name penuh kakak tu ape sedangkan jiran da lame, malu kot, hee

Lepas tu aku cerita dekat mrs emak dan baru la tau tu wartawan. Mrs emak pon ape lagi lancarkan shortgun la "tu la x nak bercampur...bla...bla...siapa nak tolong...bla...bla" fuhh panas. Aku bukan sengaja x nak bercampur, aku ni shy shy cat (malu-malu kucing da). Bila aku cerita kat kawan aku, die cakap nasib baik wartawan tu perempuan kalau lelaki. Kalau lelaki lagi la aku malu, x tahu nak sorok muke kat mane, dalam peti ais kot hee.

Moral of the story, ketahui la name-name jiran disekeliling anda. =,=

p/s : hidup mesti diteruskan.

18 comments:

  1. Semoga aqk tuh tabah dlm menghadapi dugaan . :)

    ReplyDelete
  2. kesian akak tu.. huhu..

    same la, tak ambik port sgt jiran2 ni.. takut org ckp jaga tepi kain org plak.. tau nama dan rupa cukup la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm mmg kesian :(

      tu la, tkot kne cop mcm tu plak. .hee

      Delete
  3. nelly pun bukan tau sangat nama jiran ! hahahha

    nama panggilan tau la .. kalau ditanya nama penuh , muka blur juga .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, tau nme pnggilan je klo org tnye nme penuh mmg xtaw. .hehe

      Delete
  4. orang kata perempuan melayu terakhir kena malu2.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. perempuan melayu terakhir. .hehe,
      btol gak tu. .hee

      Delete
  5. yep!! beramah mesralah ngan jiran2 tetangga....

    kang bila umah anda kosong...
    ada gak yg tolong2 tgk....
    huhuhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni pemalu orgnye. .hee
      xpe la mak ayah da ade untk beramah mesra dgn jiran2. .hehe

      Delete
  6. serius memang nak sangat tgk citer tu.. selalu lupa nak tgk..waaa!! setiap selasa 10 malam upenye.. ok2.. set dekat otak dan hp. Haha.. tak memasal kena bebel dengan mak eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kak lps ni mst ingt. .hee
      tu la x pasal2 je kne bebel. .hehe

      Delete
  7. Hi awak..sy knl kakak tu (jiran awk)
    sblom suami dia meninggal suami die ade masuk ICU ..(BKN SBB EXCIDENT)
    wktu tu die masih lg pegang suar anak die kt icu.katanya rindu..
    kesian sgt tgok die wktu tu...
    lepas suami die kuar hspital dia hepy
    tapi xsgka haritu tgok siaran(saksi maut) tu suami die meninggal...
    harap die tabah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh, ok. .
      erm sblm tu mmg suami die ade msuk ICU sbb kne kencing manis. .
      mmg sedih, saya pon arap die tabah. . :(

      Delete
  8. Moga akak tu tabah.. ^^

    Ehh~ sama la kita. Cik Fiza pon bukan tau sangat nama penuh jiran. nama panggilan tau sgt la. Hee ^^

    Tapi Cik Fiza kenal semua jiran Cik Fiza sebab kg Cik Fiza kecik je. Ada kot dlm 20 buah umah. Hee ^^

    Haa. Ingat ye Mira ! Hee. Laen kali kenalilah jiran2 awak ye~ senang hdup awak nie. mana la tau ada kesesakan. boleh la tlg sesama jiran. Ye dak? hee :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm arap2 begitu la ^^

      nme pnggln mmg tau sngt kak. .hee, ok la x rmai sngt, saye ni dok umah flat, kiri ade 11 umah, kanan 8 umah, atas bwah ade lg 10 buah umah. . fuhh penat tu klo nk ingt semua name. .hehe :P

      ok lps ni akan berusaha untk ingt sume name jiran supaye snang nk mnx tlong. .hehe

      Delete
  9. mcm sedey plak episod tu..xpernah tahu pun segmen saksi maut..ape2 pun kakak jiran tu mmg tabah..nasib baik ader lagi rezeki anak tu..didoakan smoga anak tu boleh merawat segala duka ibunya..aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedih cite ni. .huhu,
      arap2 begitu la. . amin ^^

      Delete