VIP Blog

Friday, 20 January 2012

Siapalah aku di hati dia

Assalamulaikum.

Selamat sejahtera semua =,= Tajuk entry kali ni agak jiwangkan? dan terasa poyo pulak, hehe. Ok sekarang aku x nak banyak cerita, aku nak korang tengok vidio ni dulu.


Apa yang berkaitan dengan tajuk entry ni rasenye dah dikatekan dalam vidio ni. X semua la betol hanye 3/4 dari vidio ni la aku rase macam diri aku >.< Entah kenape aku tibe-tibe rase nak jiwang pulak hari ni *sape nak muntah silakan, haha.

Hari tu tengah-tengah malam aku, angah dan kawan die layan la satu cerita thailand ni, pergh sweet gile kot. Pelakon lelaki die pon hensem, kan best kalu aku dapat pakwe hensem macam tu *berangan =.= Habis cerita tu kawan angah terus cakap

"Gile kot perempuan tu, sanggup tunggu dan suke dekat lelaki tu sampai 3 tahun kalau aku la, xde maknenye"

Aku yang dengar terus terkedu dan terfikir. Aku suke dekat dia dah 4 tahun, adakah aku jugak gile? arghh what ever la, yang penting aku x sampai tahap masuk tanjung rambutan lagi, haha.

Ramai orang tanya aku, kenape x luahkan je. Gile aku nak luahkan, kalau aku luahkan dah tentu aku x sanggup nak tengok muka dia lepas tu. Ha better x payah, biarlah aku pendam je perasaan ni, macam lagu shahir tu

"Bisik hatiku lepaskan dirinya, sungguh aku tak bisa, biarlah ku sendiri, tanpa kasih di hati"

*saje lagu tu aku highlightkan warne merah, biar nampak, hee

Ha amik kau jiwang habis :P Apa-apa pon aku doakan dia bahagia sebab orang selalu cakap kalau kite doakan kebahagiaan orang, akan ade orang lain yang mendoakan kebahagiaan kite.

Mak aku pon selalu cakap "Jangan mengharap kasih orang yang x sudi". Ha betul tu, buat ape nak terhegeh-hegeh dekat orang x sudi, lebih baik angkat kaki dan cari orang yang sudi sayangkan kite, betol x? kih kih kih

Dan ade 1 lagi perkara yang menggangu fikiran aku. Betul ke jodoh kite telah ditentukan sewaktu kite berusia 4 bulan dalam kandungan ibu kite?

p/s: novel siti rosmizah, lafazkan kalimah cintamu ni sangat meruntun jiwa, huhu


#terjiwangsangatlapulakakumalamni :P

Saturday, 14 January 2012

Sekolah Dulu. . . Sekolah Sekarang. . .

Assalamulaikum.

Hello everyone ^-^. Apo khaba sumo? den harap sihat la yo. Lamo da den raso den x buek entry baru, dokek seminggu jugak la *erk kenape aku cakap bahase negeri sembilan ni? hee. Ok tukar tune back to normal *kang terus cakap bahase negeri korang x faham plak, ^,^. Ok nak dipendekkan cerite, 2 hari lepas mak aku ade cerite zaman persekolahan die.

Mase tu kami semua tengah tengok tv, time iklan gusti terkenal satu mase dulu (Muhammad Ali) tibe-tibe mak aku bersuara.

Mak : dulu mase Muhammad Ali ni lawan, mak mesti pergi bilik guru.
Aku : buat ape?
Mak : tengok Muhammad Ali ni lawan la
Aku : eh boleh ke?
Mak : boleh la...
Along : boleh sebab cikgu pon nak tengok sekali (tibe-tibe menyampuk)
Mak : time tu budak-budak akan duduk berkumpul depan tv dan penuh ruang bilik guru (bilik guru besar so muat untuk pelajar tengok tv), cikgu-cikgu duduk la dekat tepi pintu, mase tu semua pembelajaran distopkan sebab masing-masing nak tengok gusti, tukang kebun pon berhenti buat keje time tu sebab gusti.
Aku : boleh pulak macam tu ae. (O-O,)

Aku dan along terus gelak. Kami gelak bukan sebab semua stop sebab gusti tapi kami gelak sebab mak aku minat gusti time die sekolah lagi *bape banyak sebab da ^_^. X kusangke, patut la aku pon minat gusti, turun dari mak aku rupenye, haha.

ni la Muhammad Ali, ahli gusti yang terkenal satu mase dulu.

Aku terfikir, kenape sekarang ni sekolah da x macam dulu ae? sekarang ni nak pi tandas pon cikgu banyak soal. Mak aku cakap sekarang x boleh nak buat macam tu sebab takut nanti cikgu dok tengok gusti, anak-anak murid pulak dok bergusti dekat luar *real punye gusti, budak-budak sekarang pon makin bijak. Betul gak tu, nanti cikgu suruh tengok tv tapi dorang dok merayap tempat lain.

#gamba ehsan dari pak cik google

p/s : jelez bile tengok budak-budak pakai baju sekolah, huhu

Sunday, 8 January 2012

Nafsu Muka Buku

Assalamulaikum.

Selepas 4 hari, aku kembali buat entry baru, hehe. Ha berkaitan dengan tajuk diatas, tadi aku dok layan youtube, vidio aman wan terjumpe la vidio ni, Nafsu Muka Buku. Cube la tengok, best vidio ni. Ok sebenarnye ia adalah vidio lagu cinta muka buku tapi telah ditukar liriknye kepada islamic. Jom tengok kejap





Dalam vidio ni aku suka part die kate

Banyak persoalan yang berada di minda,
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja


NAFSU kata apa salah kau terima dia,
IMAN kata lebih kau tinggal saja

Pabila kau kata kau suka aku,
ku terdiam terkedu tapi kata imanku oooo. .


Jika kau cintakan aku. . .
Jumpalah waliku. . .

Best betul lirik lagu ni, aku suke, hee. Ade yang komen cakap suara die x best tapi lirik die memang TERBAIK! aku setuju sangat *siapa setuju, angkat tangan, hehe. 


p/s: Hobin Jang Hobin! *semangat negeri sembilan menang semalam, hee

Wednesday, 4 January 2012

operasi mencari kerja!

Assalamualaikum.

Ini adalah entri aku yang pertama untuk 2012 *lepas 4 hari berlalu baru nak buat entry baru, hehe. Hari ni aku keluar lagi mencari kerja tapi aku rasa sedikit lain sebab hari ni keluar nampak budak-budak pakai baju sekolah. Ouh! baru aku ingat hari ni sekolah da mule ye *rase lain sangat bile x pakai baju sekolah. Perancangan awal nak pergi mintak keje dekat pizza dan boling di Kompleks Mutiara (KM) tapi x jadi sebab boling tutup dan kite orang malu nak mintak keje dekat pizza *kan bagus kalau wani ade, hehe.

Lepas lame tercegat dekat depan pizza *orang pon da pandang lain je, kite orang akhirnye decide untuk pergi balik The Store untuk mintak keje. Pusing-pusing 1 the store, terjumpe pulak cd k-pop, aku dengan dila ape lagi jadi gile la, hehe *ainil dengan anis sampai pening dengan kite orang, hee. Jalan punye jalan nampak seorang yang dikenali, HASAN! (ketua kelas aku dulu). Punye la excited jumpe die, hee *sebenarnye kite orang fikir die da pergi PLKN. Kite orang pon cerite la kat die semuanye, die pon suruh la kite orang pi cari 1 orang kakak ni.

Hasan kau lah penyelamat kite orang hari ni, nanti aku belanje kau ye. .hehe

Puas la kite orang merayau-rayau tapi x jumpe akhirnye aku memberanikan diri pergi tanye seorang kakak ni dan dalam sekelip mate kite orang dikerumuni. Orang pertame dipanggil ialah anis *esok die da start keje, hehe. Kedua ainil dan adila tapi adila da di transferkan dekat selayang mall sebab rumah die dekat selayang *tercapai jugak hasrat mak die, hee. Akhir sekali baru la aku di panggil *da macam bola je aku tadi, kejap sane panggil, kejap sini panggil, pening. Tapi aku x pasti lagi dapat ke x? kakak tu cakap tunggu call *dari gaye macam da dapat tapi entah la. Lepas selesai semua, ikut la adila pergi selayang mall, xkan nak biarkan die pergi sorang-sorangkan. 

Doakan aku dapat kerje cepat ye. . =)

Keluar ni terase untung sikit sebab dapat hadiah dari anis

dapat patung arnab yang comel :) *wani nanti kau mintak kat anis ye, hee

Along aku kerek gile bile aku cakap yang gaji aku 1 jam RM3.50 sebab dekat tempat die keje 1 jam RM5. Bile aku nak keje situ die x bagi, ni nak kerek dengan aku pulak, huh.

Awak! awak tunggu saye ye. Saye akan pastikan saye dapat awak suatu hari nanti. Tunggu saye taw

awak tunggu saye ye (canon eos 3000). . :P

p/s: on the way nak pi the store jumpe adik 'dia', hee