VIP Blog

Sunday, 30 December 2012

Korean Sangat !

Assalamualaikum...

"Well hello dear world" kenal tak ayat siapa ? Anwar Hadi ! Yes that it *sorry bang, pinjam ayat sat buat intro, hehe* 

Hello guy ! Sihat ? hmm hope sihat la ye . Actually takde idea ni buat intro, yela da lame x berkarang, otak pon da berkarat, hehe . Aku ni bukan je da lama tak berkarang, blogwalking pon da berkurun x buat *I'M SORRY - style ala-ala Amir gitu*

Ok straight to the point . Apa yang KOREAN SANGAT tu ? Rasanya ramai tahu aku minat korea , yela buka je blog ni, boleh nampak muka Kim Hyun Joong kat tepi tu, hehe . Nak dipendekkan cerita, jumaat lepas 28/12/2012 , Wani Omar ajak aku pergi Mid Valley . Niat asal nak beli buku tapi lain pula yang jadi .

Apa yang terjadi ? ha si minah sorang ni , ajak aku try makanan korea . Aku apa lagi, on je la . Dah lama nak try makanan korea ni, tengok Running Man makan macam sodap yo . Kami makan di Dubu Dubu Seoul Food

 feeling dengar lagu Big Bang ( mengharap GD muncul la tu, hehe )

set yang aku pilih Seafood Soondobu Jigae (tergeliat lidah nak sebut, hee)

" AKU TAK BOLEH TERIMA NASI TU ! " serius aku memang tak terima nasi tu . Pelik rasanya kalau dimakan tanpa sup dia tu . Hmm sup dia boleh la tahan, rasa macam tom yam . Wani pula pilih Spicy Udon Set . Sedap tapi pedas dia tak terkata, rasa nak menangis . Minuman masing-masing pilih Citron Tea . Ha amik kau, pelik gila rasanya, minum sikit je da rasa nak muntah .

wani yang berusaha menghabiskan mee udon dia

Selesai makan, wani ajak aku pergi Plaza Korea . Korea lagi ! nasib la aku ni minat korea, hehe . Ok untuk pengetahuan semua, wani ni dulu mana minat korea tapi sejak dia minat Running Man dan Big Bang baru la dia minat korea bagai ni, hee .

On the way nak pergi Plaza Korea, kami ni da macam pelancong yang tak pernah datang KL sedangkan masing-masing duduk KL, hehe . Berpandukan kepada kertas yang bawa (cara-cara nak pergi Plaza Korea) kami pon sampai ke tempat yang dituju (sesat jugak la).

Welcome To Plaza Korea ^^

Apa yang best sangat kat sini ? Dekat sini kita boleh belajar budaya korea, belajar bahasa korea, menari dan cuba pakaian traditional korea . Dan itu semua adalah FREE ! Yes FREE ! 

comel tak saya ? <--- SILA ABAIKAN

 contoh makanan dan pakaian korea



Aku perasan kebanyakkan yang datang sini, semua nak pergi melancong ke korea . Aku dan wani ? hmm dalam perancangan nak ke sana jugak, hehe.

p/s : belajar bahasa dan tarian kena ambil kelas ^^

Tuesday, 14 August 2012

I'M Back!

Assalamualaikum.

Ok guy! jom kita menyanyi...

memang kami ini Medical Assistant,
bukan seorang Doktor atau seorang Bidan,
jika engkau sakit kami akan rawat sampai engkau sihat.

(ikut rentak lagu anak kampung)

"Apa ni? intro je dah suruh orang menyanyi. Puasa la"

Peace yo! rilex-rilex, hee. Fuhh! agak lama aku x menaip dekat sini, hmm 2 bulan lebih rasanya, blog pon da naik anai-anai *maafkan saya wahai blog ku sayang* hehe. 2 bulan ni aku tersangat la busy, busy untuk sambung belajar, aku harap korang faham :)

Alhamdulillah sekarang aku dah mula sambung belajar dekat Pusrawi International College Of Medical Sciences (PICOMS) dalam course Diploma Medical Assistant. Siapa sangka budak Engineering macam aku ni, langsung tiada basic Biology boleh sambung belajar dalam bidang perubatan, inilah dikatakan rezeki Allah.

Sebenarnya aku dapat 3 tawaran, Dip. Medical Assistant (PICOMS), Dip. Civil Engineering (KPTM) *course yang aku nak sangat* dan Dip. Pengurusan Peruncitan (Politeknik). Pada awalnya aku nak politeknik tapi lepas dipujuk oleh mak, ayah dan jiran aku, aku pilih la PICOMS. Mak aku cakap fikir masa depan.

Walaupon hanya tahap Kolej bukan Universiti/IPTA tapi aku seronok belajar dekat sini. Aku jumpa kawan-kawan dan housemate yang best. Kawan-kawan baik aku pon dah sambung belajar dalam course yang dorang minat *aku tumpang gembira untuk korang*.

housemate aku yang best ^^

classmate aku yang sporting dan kecoh, hehe

 roommate aku yang gila-gila & comel *orang dungun ni* hehe

Bila dah start belajar, otak mula rasa nak pecah. Yela dah berkarat, lama sangat stop, hehe. Killer subject bagi aku sekarang ni, Anatomy & Physiology sebab banyak menghafal tapi aku tetap enjoy. Subject paling happening subject Physcology sebab lecturer kelakar.

p/s: Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya. Maafkan aku andai ada penulisan aku mengguris hati korang. Semoga kita berjumpa lagi untuk entry seterusnya *insyaAllah*

"BERHATI-HATI DIJALAN RAYA & INGATLAH ORANG TERSAYANG"

*aku jarang berblog tapi selalu on twitter so sudi-sudilah follow aku ditwitter ^^*

Monday, 4 June 2012

Pemenang Contest Blog Saya Simple Tapi Comel !!!

Assalamualaikum.

Sorry lambat umumkan. Ada alasan sebab lambat. Sila rujuk entry ini . Bagi yg setia menunggu, terima kasih kerana memahami situasi. Semalam dah bincang dengan kawan-kawan. Agak pening jugalah. Banyak gila blog yang simple tapi comel ! Jadi setelah bertikam lidah dan bercakar-cakaran dengan Akma & Wani. Inilah keputusannya. Segala keputusan adalah MUKTAMAD. Awak tak setuju? Tapi dah muktamad. Tak boleh nak buat apa-apa. Bagi yang tak terpilih utk menang jgn bersedih, cuba lagi lain kali ^__^ Tanpa membuang masa, jom tengok siapa yang bertuah ! 
 
Tahniah Kepada Yang Menang ^^


Tempat Ketiga 
- Lens
- Header

Tempat Kedua
- Shawl
- Lens

Tempat Pertama
- Shawl
- Inner
- Brooch
- Lens

Kepada yg menang, siila emailkan details awak ke email Akma,madarameexora@gmail.com sebelum hari Rabu (6 Jun 2012)Sertakan :
- Nama
- Alamat
- No Tel 
- Tempat ke berapa? 1, 2 atau 3?
 
p/s : Bagi hadiah saguhati iaitu 5x review blog akan diumumkan apabila pemenang-pemenang utama selesai menghantar details. Mana tahu ada pemenang yang tidak alert dan tidak menghantar details , hadiah boleh berganjak kepada peserta yang tercalon dlm review blog .

Monday, 21 May 2012

Ulang Tahun Pertama Blog ^^

Assalamualaikum


"Happy birthday to you, happy birthday to you"

"Eh jap! bukan birhtday kau bulan 8 ke? hari ini birthday siapa?"

"Ya birthday aku bulan 8. Hari ini birthday blog aku yang pertama" 

Yeay! tepuk tangan. Hari ini blog aku genap setahun. Wah! x sangka da setahun rupanya blog aku ni, rasa macam baru semalam je aku blog, hehe. Ok hari ni aku akan cerita mengenai aku, blog ni dan apa yang terjadi selama setahun aku berblog ^^

Latar Belakang Tuan Blog :
  • Nama sebenar aku ialah Siti Nor Syamira bt Yahya. Sejak berblog ni barulah aku biasa orang panggil aku "mira" sebab didunia realiti hanya 2 orang je panggil aku dengan nama ni. Kebanyakkan kawan-kawan aku panggil aku "syamira" dan family aku panggil aku "adik"
  • Dilahirkan pada tanggal 20/8/1994, tahun ni aku berumur 18 tahun (dah tua rupanya aku ni)
  • Seorang yang simple, pendiam dan pemalu tapi sangat la gila-gila bila bersama kawan-kawan, hehe (kalau orang ramah dengan aku, aku pon automatik akan jadi peramah). 
  • Peminat filem kung fu, Harry Potter dan 3 Idiot (favourite film)
  • Minat lakonan Jet Li, Jackie Chan, Stephan Chow dan Aamir Khan
Ha setakat tu je la latar belakang aku. Bila buat ni teringat pulak masa zaman sekolah dulu kawan minta biodata, hehe. Ok cerita pasal blog pula

    Latar Belakang Blog:
    • Blog ni ditubuhkan setahun yang lepas pada tarikh 21/5/2011 ( aku buat tahun aku SPM, ish ish teruknya aku ni, hehe)
    • Mula buat blog ni sebab kawan. Thankz to wani omar sebab kenalkan aku dunia blog ni (aku buat pon setelah dipaksa, hehe).
    • Blog ni dinamakan SNS Story's sempena dengan nama aku Siti Nor Syamira. Masa aku guna nama ni dulu kawan-kawan aku fikir tu nama aku dengan pakwe aku, haha. (kelakar sungguh la, aku pakwe pon takde)
    • Awal-awal blog ni aku tak ada follower ramai macam sekarang ni *alhamdulillah*. Masa tu follower aku hanya la kawan-kawan aku je (tak pernah berangan pon ada follower ramai)
    • Lepas habis SPM baru la aku mula aktif berblog dengan rajin melakukan blog walking tapi sekarang ni aku agak malas, hehe. Thankz to kak aida tuan blog diari si froggie sebab menjadi inspirasi aku untuk blog walking ni (kak aida adalah follower aku yg ke-10)
    • Aku mula rajin blog walking bulan 1 hari tu. hmm kiranya sekarang da 5 bulan la, hee
    • Entry blog ni masa awal-awal dulu banyak mengenai bola je sebab tahun lepas aku minat sangat dengan bola tapi tahun agak kurang sedikit *sikit je* hehe. Kebanyakkan entry aku dulu pon merepek dan perli-perli orang tapi aku tak pernah tulis entry pasal gosip-gosip artis (tak percaya pergi la usha entry dulu, hehe) 
    • Dekat blog ni aku jumpa ramai kawan-kawan, kakak, abang, adik dan pak cik. Aku rasa macam sebuah keluarga blog ni. 
    • Blog saya simple tapi comel adalah contest yang pertama dianjurkan oleh aku dan kawan-kawan aku (siapa nak join silakan la tarikh tamat 27 mei ini)
      Ok itu la sedikit kisah mengenai blog aku. Serius aku cakap bila baca entry aku yang lama-lama dulu aku akan tergelak, teringat kisah tahun lepas macam mana aku masa gila bola, seorang mamat ni dan kawan-kawan aku, hehe. Ok seterusnya aku nak ucapkan terima kasih

      Terima Kasih :
      • 1st terima kasih dengan along aku yang tolong bagi pinjam laptop dan bayar broadband tiap-tiap bulan kalau tak, tak dapat la aku nak berblog ^^
      • Terima kasih dekat kawan-kawan aku yang paksa aku buat blog dulu kalau tak kerana mereka aku tak akan ada blog, hee (wani, anis & adila)
      • Terima kasih kepada mereka yang sudi follow blog aku ni sehingga aku da ada 700 follower (jasa korang akan ku kenang)
      • Terima kasih kepada mereka yang sudi borak-borak dengan aku dekat shoutbox tu. (kak fiezah & DF adalah pencetusnya diikuti dengan cex ah, abang shar, teha dan ramai lagi la kalau aku senaraikan sampai esok tak sudah, hehe)
      • Terima kasih kepada mereka yang sudi memberi komen di entry-entry aku.
      • Terima kasih kepada mereka yang senaraikan blog aku dalam bloglist mereka *terharu* (DF, kak zaza & uncle jonni. 3 orang ni je aku perasan kalau ada yang lain-lain, terima kasih ya ^^)
      • Terima kasih bagi aku hadiah doodle dan lukisan yang cantik (DF & cex ah)
      Fuhh panjangkan entry aku? ha ni ada lagi ni, hehe. Sebagai ulang tahun blog aku yang pertama aku nak promosi 2 blog ni. Blog yang pertama ialah blog All About Life

      Photobucket

      Blog ni kepunyaan kak aisya. Aku nak promosikan blog ni sebab kak aisya antara tukang komen yang paling banyak dekat blog aku sejak 4/5 bulan. Disebabkan kak aisya rajin komen blog aku, aku pon rajin la komen blog dia dan tersenarai dalam top tukang komen dekat blog dia. Kebanyakkan entrynya sangat menarik dan tidak merepek macam aku, hehe. Seorang yang gemarkan kucing dan ada kucing bernama cik teng teng. Masa aku menghilangkan diri dulu, kak aisya masih rajin blog walking ke blog aku. Thankz ye kak ^^

      Blog yang kedua ialah blog catatan abang jonni (aku panggil uncle jonni je, hehe)




      Ha ni lagi seorang top tukang komen dekat blog aku sejak 4/5 bulan yang lepas. Aku suka singgah blog uncle jonni ni sebab entry blog die ada kartun *aku kan obses dengan kartun* hehe. Semua kartun-kartun tu uncle jonni lukis sendiri, perghh memang terbaik la (teringin nak ada tangan seni macam tu, hee). Blog uncle jonni juga merupakan salah satu tempat untuk aku hilangkan tension sebab entry dia kelakar dan best. Ha ada satu perkara yang buat terharu, uncle jonni mempromosikan contest aku dekat blog dia. Thankz uncle jonni ^^

      Fuhh panjang betul, tangan aku pon da lenguh ni, hehe. Ok setakat ni je la aku menaip untuk entry ni, insyaAllah kita jumpe dientry seterusnya.

      p/s : da malam baru aku teringat hari ini blog aku ulang tahun, hee

        Sunday, 20 May 2012

        1st Contest by Akma, Wani & Mira

        Assalamualaikum.

        INI ADALAH ENTRY BERPAKU
        (untuk lihat entry terbaru sila scroll ke bawah)


        Ini adalah contest pertama yang dianjurkan oleh kami bertiga. Kami telah bergabung untuk membuat contest ni *sorang2 x mampu, hehe* 

         contest : Blog saya simple tapi comel

        Syarat-syarat
        1- warganegara Malaysia
        2- wajib follow blog, Akma, Wany & blog ini untuk mengetahui perkembangan selanjutnye
        3- klik follow di widget follow untuk follow blog ini
        4- sila klik iklan yang ada jika (kalau ikhlas ingin menderma, aku x paksa)

        Cara Untuk Sertai
        1- buat 1 entry tentang contest ni
        2- tajuk entry 1st Contest by Akma, Wani & Mira
        3- letak banner contest & linkkan ke blog ini semula
        4- Tag 2 orang rakan atau lebih.
        5- nyatakan nama id blog & fb anda (nama yang anda gunakan untuk follow blog ini & nama anda di fb)
        6-publish entry & tinggalkan link entry tersebut di ruang komen. Jika anda dari blog ini tinggalkan link di blog ini. Jika anda dari blog Akma tinggalkan link di blog Akma & jika anda dari blog Wany tinggalkan link di blog Wany.
        Jangan hantar link ketiga-tiga blog

        Cara Pemilihan
        1- 100% dari mata kasar kami bertiga
        2- Blog yang simple tapi comel dititikberatkan
        3- kemas
        4- tidak mengandungi terlampau banyak widget (lagi simple lagi ada peluang nak menang)
        5- blog tidak mengambil masa terlampau lama untuk loading
        6- kami akan memastikan anda mematuhi syarat-syarat penyertaan sebelum mngumumkan anda sebagai pemenang

        Hadiah
        Tempat Pertama
        -shawl
        -inner
        -brooch
        -lens

        Tempat Kedua
        -shawl
        -lens

        Tempat Ketiga
        -lens
        -header

        Saguhati
        5x riview blog

        Kepada yang nak silakan la & kepada yang join terima kasih banyak-banyak. Kepada blogger lelaki yang nak join silakan la tapi nanti hadiah tu nanti bagi la dekat mak, kakak, adik perempuan or makwe korang, hehe.

        p/s: Hadiah 100% peratus disponsor oleh kami sebab tu syarat-syaratnya untuk join mudah. Jika rasa contest ni x menarik x perlu la join, kami x paksa pon :)

        Tarikh tutup : 27 mei 2012
        Tarikh umum pemenang : 31 mei 2012 

        senarai peserta----------> klik sini

        Monday, 14 May 2012

        rezeki belum tiba :)

        Assalamualaikum.

        2 minggu aku menghilangkan diri akhirnya aku kembali menaip semula *buang sesawang dan habuk yang mula menebal didalam blog* Ada yang fikir aku pi PLKN tak? hehe. Sebenarnye 2 minggu aku menghilangkan ada sebab. 

        Seminggu aku balik kampung sebab moyang aku sakit dan sekarang alhamdulillah dia da sihat. Kalau da balik kampung biasalah line internet takde tapi nasib hari tu line BIS (Blackberry Internet Service) ada, bolehlah aku buka FB dan Twitter *tak bosan, hehe* Seminggu selebihnya aku takde mood sebab "Patah Hati" dan kecewa sangat. Patah Hati sebab apa? sebab ni....

         *klik gamba untuk pembesaran*

        Nampak tak apa UPU tu tulis? aku tak berjaya. Ok time tu aku rasa down sangat-sangat, aku rasa dunia aku gelap. Mana aku tak rasa gelap dunia ni Matrik dan Maktab tak dapat, lepas tu UPU pulak. Perghh memang sedih kot tapi aku kena fikir positif, mungkin rezeki aku belum sampai dan mungkin aku dapat 2nd intake. Kita tak tahu rezeki kita kan?

        Sekarang aku mengharapkan Politeknik dan rayuan UPU. Aku harap sangat ada rezeki aku dekat situ. Form six? aku dapat tapi aku tak nak. Aku rasa aku tak boleh tapi kalau dah tak dapat mana-mana nanti aku masuklah, hehe

        p/s : ramai juga yang tak dapat UPU ye? batch94 pandai sangat kot, hehe. Doakan tuan blog ni dapat sambung belajar ye :)

        Monday, 23 April 2012

        Panggilan PLKN siri 2. . .Mustahil la!!

        Assalamualaikum

        Beberapa hari ni aku berada dalam keadaan x tentu arah sebab...sebab...sebab... arghhh PLKN la, aduh tension aku bila fikir hal ni. Hari selasa lepas ada abang pos laju datang rumah aku hantar surat la kan, x kan nak hantar rombongan meminang pulak, hehe. Masa tu aku hanya fikir surat tawaran U je tapi bila dapat surat tu, aduh aku rasa macam nak pengsan je, rupanya surat panggilan PLKN siri 2.

        Membuatkan aku bertambah terkejut dan agak excited sedikit bila tengok lokasi kem PLKN tu...

         sila lihat lokasi yang bergarisan merah

        Ha tengok dekat mana aku dapat, Sarawak tu. Jauh betul aku tercampak, hehe. Tetapi.......(ya ada tetapi) pada 31 Januari 2012 aku telah terima satu surat, surat apa? THIS! Surat Pengecualian aku daripada PLKN

        tengok perkataan dalam bulatan merah

        Ya surat pengecualian aku telah dilulus dan sebab tu la aku rasa macam nak pengsan bila terima surat panggilan selasa lepas. Mak aku cakap ni mesti orang ni x buat kerja dan sekarang aku x tahu status aku apa? Pergi atau Tidak. *nak kena pergi pejabat PLKN pulak, leceh sungguh*

        Disini aku senaraikan sebab aku NAK PERGI & X NAK PERGI

        Nak Pergi
        • Lokasi di Sarawak. Negeri yang aku x pernah pergi dan aku nak pergi sangat (siapa orang Bintulu, Sarawak? Bintulu best x? selalu dengar pasal Kuching je, hee)
        • Naik kapal terbang. Ya seumur hidup aku, aku x pernah lagi nak kapal terbang, teringin sangat nak naik, hehe
        • Tambah Kawan. Dekat sana nanti sudah tentu la kan dapat kawan baru dan mana tahu boleh bertemu jodoh, cewahh *ok sila abaikan*
        • Belajar berdikari. Aku nak belajar hidup sendiri *kalau masuk U kena hidup sendiri*


        X  Nak Pergi
        • Faktor Kesihatan yang x mengizinkan. Ini adalah faktor utama aku x boleh pergi *usah ditanya penyakit aku apa? belum masanya lagi untuk diberitahu :)*
        • Reunion. Yes aku nak pergi reunion budak-budak kelas aku dulu 12 Mei ni dan aku harap dapat jumpa dia *erkk sila abaikan ini juga*
        • Pesta Buku Antarabangsa. Ha ni lah yang aku tunggu setiap tahun dan aku x nak terlepas.
        • Running Man. Siapa peminat korea tahu apa ni, serius aku x nak terlepas tengok RM. 3 bulan x tengok? aduh...
        • EURO 2012. Kalau aku pergi PLKN mesti x dapat tengok spain, ala x bestnye *sempat lagi ingat pasal bola aku ni, hehe*
        • Jauh dari keluarga. Hmm ni adalah alasan paling gedik sekali aku rasa, macam x pernah berjauhan pulak aku ni, hee.

        Oh ye kalau aku pergi PLKN mesti blog aku ni akan hancur kembali dan agaknya ada x orang nak rindu kat aku? hehe. Apa pon sekarang aku tengah tunggu keputusan dan bila da dapat tahu keputusannya, aku beritahu.

        p/s: Doakan aku X PERGI PLKN :)

        Thursday, 19 April 2012

        Alhamdulillah. .follower sudah mencecah 500

        Assalamualaikum.

        Alhamdulillah, hari ni aku bukak blog, follower aku telah pon mencecah ke angka 500. X sangke ada follower boleh cecah ke angka tu. Aku nak ucapkan banyak2 terima kasih kepada mereka yang sudi follow aku yang x seberapa ni, hee.


        Yang dalam bulatan merah tu la follower ke 500 iaitu blog woofer storm. Memandangkan dah terlajak ke angka 501, aku promote la jugak follower yang ke 501 iaitu blog cik piqot.  Thankz sangat2, jasa semua follower blog aku sangat aku hargai :")

        Doakan semoga blog ni terus maju dan berupdate, hehe. Semoga blog ni juga mendapat yang beribu follower *ceh berangan betul aku ni, hehe* apa pon aku bersyukur. 

        p/s: terima kasih Allah

        Saturday, 14 April 2012

        Blog Berwajah Baru

        Assalamualaikum.

        Wah da lama aku x menaip dekat blog ni, ada la dalam 2 minggu lebih. Blog aku pon aku tengok makin JAHANAM+HANCUR, hehe. Agak-agak 2 minggu aku xde dekat blog ni, ade orang rindu x? xde! ok aku sedar siapa diriku ini untuk dirindui. Cewahh sarkastik betul ayat aku, hehe. Kalau ada yang rindu, aku minta maaf sebab aku sakit sekarang. Sakit apa? sakit M.A.L.A.S, hehe. Yup aku sangat MALAS untuk buka laptop beberapa minggu ni, hehe.

        Seperti tajuk entry ni, blog aku telah pon berubah. Dulu aku pernah cakap aku nak edit blog cuma xde masa (sini) tapi sekarang aku sudah berjaya ubah blog aku 
        #agak-agak ada lagi x panggil aku blogger PINKY?

        blog aku dulu

        blog aku sekarang

        Ermm tapi aku tahu blog aku masih lagi HODOH sebab aku memang x pandai nak edit blog ni, aku edit simple je, hehe. Background blog ni aku masih kekal polka dot tu cuma warna je da bertukar dari pink ke putih. Niat asal nak cari warna kelabu tapi xde yang menarik hati *kelabu mengingatkan aku pada someone ^^*

        Header pula, hmm memang simple je kan? tu hanya la header sementara, header yang sebenar x tahu bila nak siap *wani omar bila header tu nak siap? hehe* Ha kali ni header aku xde lagi KHJ tapi aku telah memindahkan KHJ ke satu ruang di blog ini. Sila lihat sebelah------>

        Dalam blog ni aku telah menambah sedikit butang, iaitu butang 

        Apa yang Rahsia sangat tu kena la tekan butang tu dekat sebelah, hehe. Oh ye, nampakkan burung terbang dekat blog aku ni, ha tu butang twitter aku *sila la follow bagi yang ade twitter, hee* kalau rasa burung tu menganggu korang, sila bagitahu. Biar aku TEMBAK!! burung tu bagi duduk diam, hehe. 

        p/s: Penat la aku nak kene blogwalking =.="

        Thursday, 29 March 2012

        anda ditag!!

        Assalamualaikum.

        Apa khabar semua? harap sihat la ye. Sekarang ni aku jarang buka blog sebab berukband lembab, memang sabar je la. Ok entry kali ni aku nak jawab soalan yang orang tag kat aku #thankz cex ah 

        syarat-syarat:
        • x boleh tag orang yang sama
        • pastikan orang yang ditag tahu
        • ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri
        • jawab soalan yang diberikan kepada anda
        • buat soalan untuk orang yang anda tag


        11 perkara tentang diri aku
        1. adik kepada 2 orang kakak dan kakak kepada 6 orang adik *anak bongsu dari 3 beradik sebenarnya yang lain tu semua anak jiran*
        2. seorang yang simple, pendiam dan kadang-kadang agak gila-gila *ha macam mane tu? fikir sendiri, hee*
        3. sangat suka kat budak-budak *hidupku dikelilingi mereka*
        4. suka makan coklat
        5. suka tengok bola dan segala macam sukan yang ade
        6. minat k-pop *Kim Hyun Joong oppa ^^*
        7. peminat filem Harry Potter
        8. sangat fanatik terhadap kartun *gelaran dirumah adalah hantu kartun*
        9. seorang kaki novel *minat karya Siti Rosmizah dan HLOVATE*
        10. minat subjek sejarah dan matematik waktu sekolah dulu
        11. sangat benci dan geli dengan serangga bernama "LIPAS"
         Soalan yang ditanya

        1. suka warna apa? 
        -peminat warna merah dan hitam 

        2. bakat saya ada? 
        -bakat ye? errmm, xde rasenya. Menyanyi suara x sedap. Melukis x pandai, tangan kayu. Berlakon lagi la, keras macam batu, hehe 

        3. pandangan saya tentang cex ah? 
        -seorang yang happy go lucky dan peramah ^^ 

        4. nak jumpa cex ah? 
        -jumpa cex ah? x nak la, malu <---sila lempang saya, haha. Kalau boleh saya on je, set time, tahun depannya saya sampai, hehe ^^ 

        5. perkara memalukan yang pernah terjadi?  
        -kena denda buat kerja sekolah kat luar kelas *ramai orang tengok* 

        6. cinta pandang pertama saya?  
        -soalan maut ni, haha. Saya single dan x pernah alami so x tahu ^^ *akan datang* 

        7. pernah mengigau?  
        -x pernah mengigau, saya sangat diam bila tidur *perasan* 

        8. handphone sekarang? 
        -blackberry *ciplak kakak punya, hehe* 

        9. nak no telefon?  
        -017, ha yang lain cari sendiri :P 

        10. perkara boleh buat saya ketawa? 
        -Matluthfi dan Running Man *dua-dua ni terbaik* 

        11. cinta bagi saya?  
        -cinta banyak maksud tapi bagi saya cinta itu indah jika betul pada jalannya dan cinta itu juga boleh buat kita merana kalau kita salah jalan.

        Soalan untuk mangsa tag aku
        • nama penuh apa? *nama didalam IC/surat beranak*
        • minat k-pop x? siapa *kalau ada*
        • subjek kegemaran waktu sekolah?
        • tujuan anda berblog?
        • 2 tempat yang ingin dilawati
        • barang yang paling disayangi? kenapa *cite la sikit* 
         Mangsa tag aku : kak fizah, liyana, faizah dan mereka yang baca pon join la ^^ 
         
         p/s: entry paling lama aku buat, xde idea ^^

          Thursday, 22 March 2012

          Aku & Sepanyol

          Assamamualaikum

          Wah da lama aku x buka belog *2 hari je* da lama x menaip, ada juga dalam seminggu aku x menaip sebab risau punya pasal, hehe. Tapi sekarang aku da ok da, resault pon da keluar *resault aku biasa je, x gempak macam korang :)* 

          Ok hari ni aku nak mula merepek, hehe *jangan marah ye* Aku dan Sepanyol, apa kena mengena? aku x ada kena mengena dengan raja spanyol ataupon ada darah dari sana *anak melayu tulen* Sebenarnya nak cerita yang minat atau kesukaan aku banyak terarah kepada spanyol. Antaranya
          •  Tempat yang aku nak pergi selain Makkah adalah Barcelona dan Cordoba, sepanyol *pengaruh tv*
           terpengaruh dengan cerita ni :P
          •  Kelab bola sepak luar yang aku paling minat adalah barcelona *aku layan La Liga, EPL kurang*
          • Dalam World Cup atau EURO, negara aku yang minat adalah sepanyol *minat dari kecik* -kalau Malaysia ada, aku sokong Malaysia
          • Pemain tenis kegemaran aku adalah Rafael Nadal dan dia dari sepanyol *kalau rafa vs fedex, mesti aku bergaduh dengan ayah aku sebab nak pemain kegemaran menang*
           Rafael Nadal aka Rafa :D
          • Ha aku juga tengok F1 dan pemandu F1 kegemaran aku pon datang dari sepanyol iaitu Fernando Alonso
           kalau main game F1 mesti pilih dia :P

          Itu sahaja la yang aku nak merepak, hehe. Oh ye, dekat sini x ade pemain bola sebab pemain bola kegemaran aku datang dari Argentina iatu Lionel Messi.

          p/s: sedang pening untuk mengisi UPU

          Wednesday, 14 March 2012

          alahai result SPM ~~

          Assalamualaikum.

          Ha mentang-mentang result SPM dah nak keluar, makin ramai pulak yang bercakap pasal ni. Bukak FB, TWITTER dan BLOG semua cakap pasal result SPM, lutut aku pon dah naik ketaq, haha. 

          Ok kali ni aku teringin nak merepek, hehe. Aku nak bagitau tanda-tanda result SPM nak keluar (boleh juga untuk UPSR, PMR dan STPM sebab same je keadaannye)
          • Mereka yang menunggu akan rase x tentu arah dan gelisah. Mule rase nak demam dan seangkatan dengannye. #terjadi dekat aku sekarang, rase nak demam, takut, cuak dan sebagai, huhu
          • Mule menghitung hari. #ha memang tengah menghitung hari ni. macam nak kawin pulak, haha. (1 minggu je lagi dr tarikh post)
          • Mule mengepost pasal result SPM di FB, TWITTER, BLOG dan semua laman sosial. #seperti aku ni, mengepost pasal result SPM di blog, hehe
          • Mak cik, mak cik disekeliling korang mule bertanyakan bile result SPM nak keluar dan juga bertanyakan result trial korang. #penat kot nak melayan kerenah-kerenah wartawan yang x bertauliah ni. Ha siapa yang x alami, korang sangat beruntung.
          • Mule meminta ibu bapa menyediakan hadiah (cemerlang dapat hadiah kalau x cemerlang pon dapat hadiah, hadiah penampar, haha) #aku pon macam ni jugak mase PMR dulu tapi SPM ni x berani, hehe
          • Kawan-kawan korang mule menegur korang diFB dan TWITTER. #ala ni semua trick untuk tahu result korang nanti, bile dah tahu. erm faham-faham je la ye, hehe
          Ha tu saje la tanda-tanda result nak keluar, hehe. Ape-ape pon kita dah berusaha so banyak-banyak berdoa dan bertawakal kepadaNya. Semoga kita dapat keputusan yang cemerlang, amin~

          Ya Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani , berikanlah kami pelajar SPM 2011 batch 94 keputusan SPM 6A / 7A / 8A / 9A / 10A /11A ..mudah-mudahan kami mampu mengembirakan hati ibu bapa kami,guru2 yang mendidik kami & orang2 yang kami sayangi :)
            Amin~

           harap-harap ade la huruf ni nanti

          p/s: sila doakan kami, doa anda semua sangat berharga untuk kami :)

          Sunday, 11 March 2012

          lukisan si tangan kayu

          Assalamualaikum.

          Yeah aku menaip lagi *rajin la pulak >,< Ok strait to the point, beberapa hari lalu, ade orang suruh aku melukis. Siapakah orang tu? akan diketahui dihujung entry ni, hehe. Bayangkan aku yang tangan kayu ni melukis, fulamak! memang hancur la kan, hehe. Masa form 1 hingga form 3, seni memang subjek yang aku tunggu sebab x tension =,= Masuk form 4 dan form 5, aku dapt kelas Lukisan Kejuteraan (LK). Nama je lukisan tapi bukannye lukis gambar, lukis ni


          Tapi aku sahut juga cabaran tu. Memandangkan orang tu peminat detective conan dan aku juga, aku cari la gambar conan. Aku cube la lukis dan ini hasilnye

          gambar yang aku search di Google

          hasil seni ku >,<

          Untuk peminat detective conan, aku mintak maaf kalau aku telah merosakkan gambar conan tu, yela aku ni kan tangan kayu, huhu ~,~ Ouh ye, untuk Detective Fiqa (orang yang telah menyuruh aku melukis) ni untuk kamu

           sorry kalau x lawa :)

          Lukisan ni dah siap 2 hari tapi nak masukkan dekat dalam laptop tu lambat, scanner rosak so terpakse la tangkap gune henset *sebab tu gambar x berapa jelas

          p/s: lepas lukis gambar ni, pensil kesayangan aku telah patah dipijak, sedih kot, huhu

          Saturday, 10 March 2012

          Sahabat Katak Comel

          Assalamualaikum

          Disaat aku menaip entry ni orang lain sudah lena dibuai mimpi tapi aku masih lagi didepan laptop. Jam dah tunjuk pukul 12 malam tapi aku masih menaip. Kenapa? sebab aku ingin join segmen ni, Segmen : Sahabat Katak Comel. 

          #telah dijemput sendiri oleh tuan punye segmen =,=

          Klik sini untuk join

          Syarat-syarat :
          •  Buat entri bertajuk Sahabat Katak Comel.
          • Letakkan banner segmen yang buruk dekat atas tu dan 'link' kan kepada entri ini.
          • Tag kepada sekurang-kurangnya seorang rakan blogger anda. 
          • Dah siap, komen dekat ruangan komen ya!
          • Tarikh Tamat : 11.59 pm 11 March 2012

          Mangsa tag : 

          Tuesday, 6 March 2012

          Ketinggalan Zaman : Social Network

          Assalamualaikum.

          Buka laptop terus nak update. Ha seperti tajuk entry ni, aku memang ketinggalan zaman dalam bab-bab ni. Kalau xde orang suruh buat atau ape, memang aku xkan buat sebab aku x pandai dan lembab sikit nak faham pasal social network ni, hehe.

          Ok social network aku bermula dengan---->

          MYSPACE
          • Ya myspace, sangat la popular masa zaman aku budak sekolah rendah dulu tapi sekarang dah kurang. Masa aku sekolah rendah dulu, hampir semua membe aku ada myspace. Aku? sorry time ni aku memang x minat, aku rase buang duit, buang mase dan buang current je layan benda ni *IT kanak-kanak lagi >,< Macam mane aku nak minat, dah la kene pergi CC yang jauh dari rumah aku lepas tu kene bayar, setengah jam RM2 *RM2 ni aku pi beli jajan lagi bgos, kenyang perut, hehe. Akhirnya mase form 3 aku buat jugak, tu pon dah lambat sebab time ni orang dah layan FB. 
          • Sekarang aku x tahu la myspace aku tu wujud lagi x, dah 2 tahun x buka, haha.

          FACEBOOK
          • Aku dapat tahu pasal FB ni pon sebab along aku. Dia duduk merantau (belajar) so mesti la tahu pasal benda ni. Lepas tu angah aku pula buat. Aku tetap same, x minat. Lagi pon aku rase myspace dah ade, nak buat ape FB tu tapi makin lame, makin jarang kawan-kawan aku buka myspace. Akhirnya aku akur juga, hujung tahun 2010 aku buat FB setelah diasak oleh kawan-kawan aku dan sampai sekarang masih wujud =.= 
          • Oh ye cuma hari tu aku ade deactive FB aku selama 2 minggu sebab ada masalah tapi sekarang dah ok >,<

          TWITTER
          • Ha twitter dari tahun lepas lagi membe aku suruh aku buat tapi aku x layan sebab tahun lepas nak SPM so aku takut nanti x belajar pulak aku, hee. Aku cakap nak buat lepas SPM tapi aku x buat pon, hee. Akhirnye semalam berjaya jugak membe aku ni pujuk aku untuk buat twitter ni tapi serius, aku blur sangat100x.
          "wani tahniah la ye, kau dah berjaya pujuk aku, hehe"
          • Adakah twitter ni macam blog? menggunakan ayat "I follow U, U follow I balik" or "U follow I, I follow U" ^^,
           sila lihat pukul berapa tu. . haha

          Ha kalau nak follow aku kat twitter, kat sini  SyamiraYahya. Eh macam promote je? sambil menyelam minum air, ape salahnye (0-0) Ha nanti aku letak butang twitter dekat blog aku ni, senang sikit an, hehe.

          p/s: siapa nak aku follow twitter dan like fanpage FB, sila bagitau ye. cepat-cepat tengah rajin ni, hehe

          Friday, 2 March 2012

          Tengok kartun macam budak-budak?

          Assalamualaikum.

          "ei tengok kartun, macam budak-budak la"

          "ape kartun! x matang betol la"

          Ha itu la kata-kata yang aku dengar setiap kali aku tengok kartun. Betul ke tengok kartun tu x matang? otak x berkembang? Ok aku rase x la sebab dengan tengok kartun ni aku boleh hilangkan stress dan buat aku happy. X macam sesetengah drama yang buat aku pening kepala dan susah nak paham, hee ^^,

          Hari ni aku nak cakap tentang cerita kartun yang aku minat.  

           1-Detektif Conan 


          Ni kartun yang aku paling minat sebab aku suke tengok conan ni selesaikan kes, memang best. Kadang-kadang tu aku pon terasa macam detektif, hehe. Selain tu sebab kudo die hensem terutame dalam live action. Tahu x siapa? die pelakon dalam cerita Hana Kimi iaitu sano (name sebenar x taw). Disebabkan ketaksuban aku dengan Detektif Conan ni, hari exam pon aku boleh bantai tengok cerita ni dan tinggalkan buku. Mak aku marah pon aku buat x tahu je (lepas tu aku bace ae). Bile aku x dapat jawab exam, ayah dan mak aku akan kenekan aku macam ni

          "kalau x tahu kenapa x tanye conan time exam tu?" 

          Aduh, terkene aku. Ish kalau conan ade kat sebelah, sah-sah la aku boleh jawab semua exam, hehe

          2-Tom and Jerry


          Ha ni kartun kegemaran aku sejak aku kecik lagi. Aku suke tengok Jerry si tikus tu kenakan Tom. Ni jugak kartun kegemaran ayah aku, kalau pergi rumah sedara aku dan ada cerita ni mesti kene tunggu sampai habis barulah boleh balik. Selagi x habis, jangan haraplah boleh balik, hee. Aku suke tengok kalau ade masalah, memang hilang tension.

          3-Doraemon

           Ha ni lagi satu cerita kegemaran aku mase kecik-kecik dulu. Disebabkan doraemon ni aku selalu berangan boleh pergi mana je dengan pintu kemana-mana doraemon tu. Boleh pergi dan balik  ke mase hadapan atau zaman silam dengan mesin masa *wujud ke mesin tu? Aku dulu pernah jeles dengan nobita sebab die boleh mintak apa-apa je dengan doraemon, aku pon teringin jugak =,= Tapi tu semua masa zaman kecik-kecik la, hee.

          4-Shinchan


          Ha siapa x kenal budak 5 tahun yang comel ni. Aku suke tengok keletah die yang macam-macam perangai tu. Macam-macam dia buat, aku memang ketawa je la tengok dia ni. Tapi aku tahan bile part die miang, aduh! ade ke budak kecik macam tu? entah lah, hee.

          5-Upin & Ipin

          Ha betul, betul, betul (ikut gaya ipin) Aku mule minat pon sebab adik-adik aku selalu buka cerita ni, lepas tu terus jatu hati kat kemba due orang tu, comel pulak. Aku suke kalau dorang jadi detektif, sangat comel >,< Lagi satu, nikan kartun buatan malaysia so mestilah kene support, hehe

          Ha tu je la entry aku kali, agak panjang jugak la. Sorry kalau rase entry ni merepek, aku xtaw nak cakap pasal ape, hehe. Oh ye terima kasih Detektif Fiqa sebab telah mencetuskan aku idea untuk buat entry ni, hee

          p/s: x sangke dah 2 bulan aku tinggalkan KL ^^.

          Friday, 24 February 2012

          Aku bukan Blogger PINKY!

          Assalamualaikum.

          Entry ni bukanlah aku nak marah siapa-siapa, dak aih! cume nak ucap terima kasih je. Seperti entry sebelum ni (sini), aku telah nyatakan yang aku ade masalah dengan blog ni. Ok  akhirnye aku dah dapat jawapannye. Terima kasih dekat mereka-mereka yang sudi beri pandangan tentang blog aku ni, x kira la dekat ruang komen ataupun dekat Cbox, terima kasih sangat. Jasa korang aku ku kenang *ceh bombastik betol, hee

          Keputusannye adalah sekata, pink dan purple sama banyak. Kire purpink or pinkpurp gitu la, hehe. Seperti yang aku sangke, blog nampak pinky sebab background. Semalam aku cube untuk tukar tapi xde template yang menarik so aku decide untuk biarkan dulu. Bile dah jumpe yang sesuai baru aku tukar.

          Disebab pertanyaan tu jugak lah ramai yang pening dan jadi buta warna macam aku, hehe.

          "cik annaqia lepas ni jangan buta warna macam saye ye, nanti nak amik lesen x lepas pulak, hee"

          Oh ye terima kasih kat cik hana sebab sudi cakap blog ni comel, ala malu la >,<. PANG!! (satu tamparan singgah di pipi) ha perasan la tu, orang cakap blog die comel bukan die =,=

          Ha sebelum aku terlupa, terima kasih juga kepada mereka yang sudi follow blog ni sehingga follower blog ni telah mencecah ke angka 300. Terima kasih banyak-banyak, x sangke ade jugak yang sudi follow blog aku yang super best x best ni >,<


          p/s: kalau lepas ni masih ade panggil aku pinky, erm redha je la -,-

          Tuesday, 21 February 2012

          Aku Buta Warna Ke??

          Assalamualaikum.

          Dah dekat seminggu aku x menaip kat blog ni gara-gara internet lembab, aduh sakit betol hati. Macam mane x lembab aku pi bantai download segala macam korea, tengok vidio tu, tengok cerita ni, hehe. Beberapa hari ni jugak aku hanya mampu blog walking je, tu pon dekat blog-blog yang laju, blog yang lambat memang x boleh *sori ye >,<

          Ok aku ade masalah sikit dengan blog aku ni dan membuatkan aku pening. Masalah aku adalah apabila orang shout di Cbox aku macam ni

          "Wow PINKnye blog ni"

          "Jalan-jalan dekat blog PINK ni"

          "Hi PINKY, singgah ye"

          #lebih kurang macam tu la ayat-ayatnye
           
          Ye masalah aku adalah berkaitan dengan perkataan PINK. Ya Allah, pink sangat ke blog aku ni? aku rase xde la pink sangat. Ke aku yang dah buta warna, x dapat nak bezakan warna PINK dengan PURPLE.
          Bile ayat diatas tu keluar aku hanye cakap, biasalah perempuan =,=.

          Erm aku rase kau orang cakap blog ni PINK mungkin sebab background kot. Ok pada awalnye aku rase tu warna PURPLE tapi bile dah lame pakai dan membe aku tegur barulah aku perasan tu warna PINK. Nak tukar aku malas jadi aku biarkan je la, hehe.

          ha saje aku letak besar-besar, biar nampak dan jelas. hehe

          Aku dulu pernah masuk geng ANTI PINK taw tapi tu dulu la mase zaman kanak-kanak. Sekarang ni dah boleh terima sikit, sikit je la.

          Sekali lagi aku nak tanye ni, blog ni warna apa? PINK or PURPLE. Sila jawab dengan jujur dan ikhlas ye (0,0)

          p/s: kalau positif pink, aku akan lancarkan pengubahsuaian blog dengan segera

          Wednesday, 15 February 2012

          Saksi Maut

          Assalamualaikum.

          Siapa tengok cerita Vanila Coklat semalam? angkat tangan. Aku sure mesti ramai yang tengok an sebab x nak terlepas tengok keSWEETan amir dan zara, betul x? tapi aku x nak tanye pasal vanila coklat sekarang, aku nak tanye siapa tengok cerita SAKSI MAUT, 10 malam dekat tv9 semalam? aku rase mesti ramai yang x tau tentang kewujudan cerita ni kalau tahu pon buat-buat x tau je.

          Ala jangan risau la, aku bukan nak bagi ceramah ke ape. Aku pon 2x5 jugak kalau mrs emak x bagitau dan cerita ni xde kaitan dengan aku, aku pon x tengok *baik tengok bola >,<. Kisah semalam mengenai jiran aku so tengok la. Cerita tu setengah jam, setengah jam tu la air mata aku melelih *walaupun da tau kisah sebenar

          Bayangkan la kehilangan 2 orang tersayang dalam mase setahun. Mule-mule anak kakak tu  meninggal bulan 6 tahun lepas akibat semput *masih terbayang saat ibu kakak tu ketuk pintu rumah aku sambil menangis dan akhir tahun lepas suami die pula meninggal sebab kemalangan. Sungguh berat dugaan tu. Sekarang ni kakak tu mengandung so masih ade sambungan zuriat arwah suami dan untuk die terus cekal *setiap petang lihat kakak tu termenung, erm.

          ni vidio promo episod semalam


          #tengok balik ulangan episod satu, mak ai sedihnye, huhu. Al-Fatihah

          Ok la kite stop cerita-cerita sedih ni, air mate aku da bergenang da ni. Aku nak cerita sesuatu yang kelakar tapi x tau la bagi korang kelakar x, hee.

          Seminggu sebelum pengambaran mule, cik wartawan ketuk rumah aku sebab nak tanye mane rumah kakak ni *time ni x tau lagi tu cik wartawan

          Cik wartawan : adik tumpang tanye, dimana rumah Puan Rohana?
          Aku : ??? <---- muke time ni memang blur gile
          Cik wartawan : die baru kehilangan suami akibat kemalangan. . . bla bla bla <---- mesti cik wartawan perasan muke aku blur, panjang lebar die cerita, hehe
          Aku : owh! rumah die yang hujung tu <---- baru teringat. seriusly memang aku x tahu name penuh kakak tu ape sedangkan jiran da lame, malu kot, hee

          Lepas tu aku cerita dekat mrs emak dan baru la tau tu wartawan. Mrs emak pon ape lagi lancarkan shortgun la "tu la x nak bercampur...bla...bla...siapa nak tolong...bla...bla" fuhh panas. Aku bukan sengaja x nak bercampur, aku ni shy shy cat (malu-malu kucing da). Bila aku cerita kat kawan aku, die cakap nasib baik wartawan tu perempuan kalau lelaki. Kalau lelaki lagi la aku malu, x tahu nak sorok muke kat mane, dalam peti ais kot hee.

          Moral of the story, ketahui la name-name jiran disekeliling anda. =,=

          p/s : hidup mesti diteruskan.

          Monday, 13 February 2012

          BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

          Assalamualaikum.

          Ha ini adalah kali kedua aku join segmen dan kali pertama join segmen Encik Ben. Bile buka dashboard ramai pulak yang join, erm macam best *memang best pon, hee. Ok segmen ni tutup pukul 10 malam ni, erm tinggal lagi berape jam je ni, so cepat-cepat >,<

           klik sini untuk join

          Sekarang terus kepada soalan :

          Berikan satu sebab ringkas kenapa kau orang patut baca blog ni
          Erm susah betol la nak jawab soalan ni. Soalan SPM pon x susah macam ni. Soalan yang sangat mencabar akal, hehe. Kenapa ye kau orang perlu bace blog ni? *ish aku ni, orang tanye soalan, aku ajukan balik. Opss, i'm sori, hee. Sebenar saya pon x taw kenapa, saya cume nak cakap blog ni biase je, xde yang special or hot macam blog-blog lain. Blog ni hanye bercerita tentang kehidupan saya dan pandangan saya terhadap perkara sekeliling =,=

          Berikan satu entri menarik sebagai bukti blog ni menarik 
          Ade ke entry blog ni yang menarik? erm. Ok la antara kebanyakkan entry blog ni, entry yang saya rase menarik ialah terapi merawat hati yang sedih dan entry sebelum ni ingat lagi x?

          Akhirnye selesai jugak, sekian terima kasih (n_n)

          p/s: jom ramai-ramai kite join segmen ni, lagi ramai lagi meriah >.<

          Thursday, 9 February 2012

          Ingat lagi x?

          Assalamulaikum.


          Ha ingat x dua orang budak ni? siapa yang suka tengok cerita kung fu cina macam aku ni mesti ingat. Seingat aku ni cerita "Shaolin Popey". Aku suka tengok sebab budak-budak ni, comel dan kelakar terutama budak yang montel tu, mesti gelak x ingat, hehe.

          Semalam aku bukak FB dan ade orang post gambar mereka sekarang. ni dia
          -
          -
          -
          -
          -

          Baju hitam tu ensem la >.<

          X sangka mereka ni da besar dan lebih tua dari aku sebenarnye, hee. Aku membesar dengan cerita-cerita ni sebab ayah aku peminat filem kung fu *aku jugak ^^, terutama cerita Jet Li, Stephen Chow dan Jackie Chan, hehe


          p/s: entry hari ni agak pendek sebab xde idea sangat, hee

          #mood menaip : x tentu arah (0-0,)

          Tuesday, 7 February 2012

          segmen 20 random question

          Assalamualaikum.

          Aduh ramainye tag aku untuk join contest dan segmen, pening kepala sebab x tahu nak pilih mane, huhu. By the way thankz ye kepada yang sudi tag aku ni. Ok sebagai permulaan bagi aku yang x pernah join contest/segmen *ye ni first time, aku telah memilih untuk join segmen ni, simple je. 

          *Thankz kepada Bobo Dawson dan cex ah sebab tag aku untuk segmen ni >.<

           sila ke SINI untuk join

          1. Apakah  nama kawan baik anda? 
           -Norsyazwani Bt Omar, Anis Shahira Bt maswydi, Ainil Hafifa Bt Habizon, Adila Najwa Bt Mohd Kamal

           *err, ramai lagi sebenarnye tapi kalau nak disenaraikan sampai esok x sudah, hehe
           
          2. Di mana tempat weirdest anda mempunyai tahi lalat? 
          -erk? kaki kot, hee
           
          3. Siapakah guru yang paling rapat dengan kamu? 
          -Mak saya walaupun mak bukan cikgu tapi dialah yang telah mendidik saya dari seorang yang zero sehingga jadi seorang yang bijak pandai berilmu >,<

          4. Pernahkah anda nyanyi secara LIVE?
          -Menyanyi secara LIVE? *suara macam katak puru ade hati nak menyanyi, hee. Pernah la mase tadika, mase tu suara tengah comel lagi *wekk
           
          5. Apakah bahagian badan yang anda suka?
          -erm entah la, x pasti tapi saya suka mata saya sebab ade bulu mata yang lentik dan kening yang teratur seperti dicukur *isi bakul angkat sendiri la pulak, hehe 
           
          6. Adakah anda suka lebih tandas awan or rumah? 
          -dah tentu la rumah sebab free, haha
           
          7. Apakah bakat pelik yang anda ada? 
          -Bakat pelik? x taw la pulak, xde kot, hee
           
          8. Adakah anda mempunyai lesung pipit?
          -xde tapi teringin nak ade ^-^
           
          9. Apakah perisa kegemaran anda? 
           -Milo
           
          10. Pernahkah anda diikat gara-gara degil?
          -x pernah kena ikat tapi pernah kena kejar satu taman perumahan, hehe
           
          11. Apakah perkara terakhir yang anda pernah tunaikan ? 
          -duduk rumah mak cik jadi cikgu anak dia *satu pengorbanan yang agak besar, jauh dari family, huhu
           
          12. Adakah anda mempunyai lesen?
          -xde tapi akan datang, insya-Allah
           
          13. Pernahkah anda terfikir bahawa awan tuh pejal dan boleh duduk?
          -pernah sebab tengok cerita Doremon, hee
           
          14. adakah anda  keras kepala? 
           -Keras kepala? ade la kadang-kadang :P
           
          15.jenis  kasut yang anda suka? 
          -Semua jenis kasut yang xde tumit ^^
           
          17. Adakah anda pernah ke muzium? 
          -Pernah-pernah *dengan bangganye. Mase darjah 4 dulu, trip sekolah, hehe
           
          18. binatang paling benci?
          -Binatang yang dibenci oleh umat Islam dan lipas *geli, hehe 
           
          19. Adakah terdapat satu tempat anda ingin nak pergi?
          -ala kenapa satu je? banyak tempat teringin nak pergi ni, hee. Teringin nak pergi Makkah (n_n)
           
          20.suka belog nier?
          -ermm biasa-biasa je <----- fake
          -suka la, belog hang comel dan kemas, x macam belog saya ni, hancur <------ikhlas dari hati 


          Mangsa tag ialah


          p/s: baru permulaan >.<