VIP Blog

Wednesday, 30 November 2011

Bintang baru bola sepak Malaysia

Assalamualaikum. . :)

Ape khabar semua? arap sihat la ye, hehe. Siapa bintang baru tu? ala xkan x tau kot, Nazmi Faiz! sape x kenal die ni, sekarang ni tengah meletop-letop kat pasaran *ceh wah, haha. Kalau ade yang x kenal, tu maknenya hangpa x layan bola Malaysia la, hee.

Aku minat die mase piala VFF kat Vietnam aritu. Mase tu die x femes lagi. Tapi tu dulu la sekarang da x da. Sejak Sukan SEA aritu name die teros melonjak naik so aku pon malas la nak minat die *pergi mane2 ade je orang sebut name die. Dulu mase die x femes lagi, cari pasal die, bape kerat je, sekarang ni pi google search pasal die, mesti banyak cite pasal die.

Untuk peminat Nazmi Faiz, ni biodata die:
Nama: Muhamad Nazmi Faiz Bin Mansor
Tarikh lahir:  16/8/1994 (17 tahun)
Asal: Kuala Lumpur
Posisi: Midfielder
No. Jersi: 21 atau 12

Mule-mule dulu x sangke die ni baru 17 tahun. No. jersi plak aku lebih suke die pakai no 12 sebab no 21 tu biarlah untuk amirul hadi je, hehe. Aku tahu mesti ramai awok-awok kat luar sane jeles dengan die ni sebab ramai awek dok sebut nama die, hehe. 

Jangan risau aku ade berite gembira untuk korang semua, semalam mase tengah tunggu untuk kimia paper 2 kawan aku ade cakap yang die da pon ade kekasih *menangis la awek-awek kat luar sane, x termasuk aku ye, hehe. Kalau x caye korang pi blog wani dan tengok sendiri.


p/s: dalam skuad olimpik aku minat wan zaharul nizam :P. sekarang tengah tunggu nazmi faiz approve aku di FB, hee.

Sunday, 27 November 2011

Playful Kiss

Assalamualaikum.

Drama korea yang sangat best, romantik dan kelaka. Erm da hampir 2 bulan aku tangguhkan untuk tengok cerita sebab exam punye pasal la. Walaupun exam belom habis lagi tapi aku curi-curi  gak tengok cite ni sebab x bole tahan la, rindu sangat nak tengok cite ni *mak tau, mampos aku kene marah, hehe

Ape yang best sangat cite ni? bahase pon bukannye faham. Ok2, da name pon drama korea, memang la x faham bahase dorang. Yang best tentang cerita ni, mesti la sebab ade pakwe aku KIM HYUN JOONG as a main actor, hehe. X abis-abis dengan KHJ. Ala nak buat macam mane, skang ni tengah gile kat die, hee.

Kalau nak tau cerita ni best ke x? korang try tengok sendiri, mesti korang akan jatuh hati macam aku jugak tapi kalau x, x dapek den nak menolong eh.


Kim Hyun Joong as Baek Seung Jo
Jung So Min as Oh Ha Ni


Psst! nak taw x? first-first aku tengok heroin die, Jung So Min x cantik tapi lame-kelamaan cantik la pulak, comel, hehe. Dalam cite ni, hyun joong agak sombong x macam dalam cerita BOF tapi ape pon aku tetap suke kat die, hehe.

p/s: tengok cerita ni melalui drama online.

Friday, 18 November 2011

Exam Mood. . :)

Assalamualaikum.

Dah seminggu berada dalam mood SPM. Awal2 aritu takut sangat sampai x boleh tido la dibuatnye tapi sekarang da ok da, hee. Kali ni x boleh cerita banyak sebab nak kena belajar lepas ni *yela tu, hehe. 

Kepada yang tengah SPM good luck ae. Untuk kawan2ku minggu untuk kertas yang mencabar akan bermula so good luck ye korang, do the best dan semoga kite dapat buat cikgu2 kite bangge dengan kite. 

Paper lepas ni ialah agame, add math, fizik, kimia dan my favaourite paper, LUKISAN KEJUTERAAN.

SPM: 14/11/2011 - 6/12/2011


mampukah aku untuk dapat huruf ini? InsyaAllah :)

p/s: doakan kejayaan kami.