VIP Blog

Friday, 16 September 2011

Ciri-ciri Lelaki Idamanku

Assalamualaikum.

Erm kali ni entah kenape aku rase macam nak post pasal benda ni. Mungkin sebab hari ni banyak sangat kejadian yang ade berkenaan dengan lelaki idaman kot *mungkin sebab aku nampak JBM tadi, hehe. 

Ade orang yang yang suke, ciri2 lelaki idaman die yang kaya, kacak bergaya, romantik dan macam lagi la. Bagi aku kekayaan, kehenseman bukan la ukuran.

pakai kereta ni, kirim salam je la, takde maknenye.

Ok ciri2 lelaki idaman aku ialah:

1- Boleh membimbing aku.
Dalam hal ni bukan la bermakna die seorang yang warak atau kuat agama tapi cukup la die ikut semua perintah Allah. Die boleh tegur aku kalau aku buat salah dan yang penting die tak suruh aku buat jahat.

2-Tidak merokok.
Ok terus terang cakap, aku memang tak suka lelaki yang merokok sebab aku tak tahan dengan bau rokok. Bile bau automatic hidung aku keluar cecair, aku benci kalau macam tu. Lagi satu, ayah aku tak merokok jadi aku tak nak MR RIGHT aku merokok. Merokok jugak boleh bawak penyakit merbahaya *aku xnak jadi janda mude2 dek oi, simpang malaikat 44. Jadi katakan tidak pada rokok, hee.

3-Hormat orang tua
Ini penting! sape nak menantu yang kurang ajarkan, jadi cari lah pakwe yang hormat orang tua. Mesti mak hang pa suma suka dekat dia and terus confirm jadi menantu, hehe. Bile nak jumpe mak ayah pon senang, tak perlu la sampai bergaduh2.

4-Sedap mata memandang
Bagi aku rupa paras tak penting sangat, yang penting hati budi dia. Kadang2 orang tengok rupa luaran je, dalaman tak tengok *itu tak betol tu. Biarlah sedap mata memandang sebab kalau hensem sangat payah pulak, ramai yang nak rebut, x hensem pon payah jugak nanti orang kutuk, jadi sedang2 je la. Tapi jangan la sampai da dapat pakwe yang hensem, korang pi cari lain, memang rugi la dol.

kalau dapat pakwe hensem macam ni sumpah x cari lain, hehe.

5-Bukan selebriti
Dulu aku memang teringin nak lelaki idaman aku tu artis tapi bile fikir2 balik, erm x payah la nanti ramai orang jeles. Lepas tu pemain bola sepak tapi sejak pemain bola pon jadi pujaan ramai, aku cancel la hasrat aku tu. Andai kate satu hari nanti pakwe/suami aku nak main bola, aku mungkin kene fikir banyak2 kali sebab pemain bola sekarang lebih femes dari artis.

Takat tu je la ciri2 lelaki idaman aku. Sebenarnya banyak lagi tapi 5 ni yang penting *tangan da penat menaip. InsyaAllah kalau aku rajin, aku tulis lagi, hehe.

p/s: ini hanyalah pendapat aku, jangan salah anggap ye.

Friday, 9 September 2011

Boy Over Flowers. . love it!!

Assalamualaikum. .

Uish da lama rasenye x update blog, gile rindu!!. Hari ni aku nak cite pasal cite Boy Over Flowers, bg peminat cite korea mesti korang taw cite ni an. Aku rase aku dah ketinggalan jauh pasal cite ni. Yela cite ni da lame kot, aku baru nak tengok, hehe.



Sebelum ni aku just denga je kawan2 aku cite pasal cerita ni, aku try cari n nak tengok tp x jumpe2. Kawan aku siap bagi web tp x boleh bukak. Nak beli CD? memang x ar, mahal kot. Adila cakap CD ni ade la dalam RM100 *gile mahal, boleh beli baju+seluar diesel kot.

Tp akhirnye aku dapat gak tengok cite ni, ade ulangan kat 8TV, hari isnin-khamis 5 petang. Aku baru tengok sikit, seriously cite ni best n pelakon lelaki die pon hensem2, hehe. Hari selasa lepas kebetulan along aku x keje, jadi aku tengok la cite ni gan die. Lepas tu along aku cakap die da tengok cite ni sebab die ade CD cite ni, lol! *Aku da lame cari CD ni rupe2nye ade depan mate, huhu.

Dalam cite ni aku minat Kim Hyun Joong. Die cool gile n paling rilex skali antara kawan2 die. Die pon hensem dan ade ala2 Amirul Hadi sikit *rambut depa same.

Kim Hyun Joong, hensemkan <3

selama ni aku fikir gamba ni gambar jiro wang. .hehe


p/s: minggu ni, minggu depan dan minggu depannya busy sangat gan TRIAL SPM. Oh Tidak!! SPM da nak dekat. Wish me luck (n_n)