VIP Blog

Saturday, 25 June 2011

i proud with U. . .

Assalamualaikum.

Suda lame rasenye x post kat blog nie. Hari ini aku nak cakap pasal kemenangan MALAYSIA vs LUBNAN hari khamis hari tu. Mase main dekat lubnan, malaysia seri 0-0 tapi mase lawan dekat stadium bukit jalil (SBJ), Malaysia menang 2-1 keatas lubnan.

Malaysia berjaya jaringkan gol pada minit 8, hasil jaringan irfan fazail. Mase gol ni same dengan gol pertama malaysia masa lawan pakistan bulan 3 hari tu *btol ke?? x brape pasti. .hee, gol tu hasil jaringan wan zaharul nizam. Mase malaysia lawan pakistan hari tu pon irfan ade jaringkan gol, gol kedua malaysia yg membolehkan malaysia menang 2-0 keatas pakistan.

wan zaharul nizam, gambar ni mase die jaringakan gol untuk malaysia, gol die memang cantik+laju. I LIKE. .!! :P

Gol kedua malaysia pulak dijaringkan oleh wan zack haikal. Gol die memang cantik dan x dapat dijangka. Dia jaringkan gol nie berape minit je lagi mase pertama tamat. Masuk mase kedua malaysia mula hilang arah sebab sorang pemain malaysia dapat kad merah dan terpaksa la malaysia main dengan 10 orang pemain. Disebabkan permainan malaysia kucar-kacir, lubnan dapat jaringkan gol. Mase tu memang sedihlah tengok malaysia main, pengulas sukan pon ade cakap yang mase kedua malaysia x bermain pon, hanye bertahan.

Dalam mase tu jugak ade player malaysia bergaduh dengan player lubnan. Antara muslim, wan zack dan haidar (player lubnan) *ganas jugak player malaysia ni ae ,hehe. tp dorang xde la gaduh sampai bertumbuk2, just tolak menolak je. Dalam pergaduhan tu wan zack dan kapten lubnan dapat kad kuning. Dalam hal ni, kawan aku (wani), x puas hati sebab wan zack sorang je kena kad, muslim x kena sebab muslim yang mulakan pergaduhan tu, bagi aku biarlah wan zack je yang kena kalau muslim pon kena habislah pertahanan malaysia.


irfan (ditarik) selepas berjaya jaringakan gol, wan zack (jersi 16). 

muslim berjersi 24, gambar ni mase malaysia lawan MU (2009). 

Yang membuatkan aku bertambah bangge lagi, malaysia adalah satu2nye wakil asia tenggara. Malaysia berjaya selepas 31 tahun taw. Untuk pengetahuan korang, dulu malaysia adalah antara pasukan terkuat di asia, seiring la dengan pasukan gergasi asia lain seperti korea, jepun. Dulu malaysia hebat pon sebab ade pemain2 yang hebat seperti allahyarham mokhtar dahari (super mok), die sorang pemain yang sangat hebat dan digeruni oleh musuh malaysia. Tapi tu semua dulu, sekarang aku berharap sangat kejayaan ini akan berterusan dan malaysia kembali menjadi pasukan yang digeruni. AMIN. .

skuad olimpik malaysia

p/s: sedih la bile tengok player lubnan nangis, hati ini tersentuh (ayat jiwang beb, hehe) tapi bile pasukan tuttt kalah dan playernye menangis aku gelakkan dorang (ish jahatnye aku, hee). By the way, I PROUD TO BE MALAYSIAN's. . peace :)

No comments:

Post a Comment