VIP Blog

Monday, 30 May 2011

Sedih + Gembira. .

Assalamualaikum. .

  Hari aku rase sedih sangat sebab watak shukri yahaya sebagai fit dalam cite JUVANA da mati, huhu. Lepas nie da tak dapat lagi tengok muke die yang comel tu dalam cite juvana dan da xde la lagi gelak tawa die. Aku ingat lagi ayat lawak die sebelum dia mati disebabkan overdos(dadah), ayat die macam nie "aku lepas keluar dari sini aku nak jadi menteri pertahanan, aku nak askar2 aku pakai baju wane PINK pakadot". Itu la ayat kelaka die, bayangkan askar pakai baju wane pink, hahaha. Tapi sekarang nie da xde dalam cite juvana, huhu.
 Ok2, sekarang nie kite lupekan cerita2 sedih sebab aku ade berite gembira (untuk diri aku la, hee). Semalam telah berlansungnya piala liga juara2, diantara BARCELONA dan MAN. UNITED. Dalam perlawanan ni team kesukaan aku (barcelona) da menang, yahoo. Aku happy sangat2 sebab aku memang tak suke dengan team man. united. Perlawanan tu berlansung pukul 2 pagi (aku x tngok pon sebab tak berani, hee), tapi aku tengok ulangan pukul 1 petang. Aku bertambah happy sebab messi dapat gelaran penjaring terbanyak untuk pertandingan ni, die pon ade jaringkan gol semalam (gol ke-2, minit ke 53).
 Sebenarnya, hampir semua ahli keluarga aku minat barca (dulu aku fikir aku sorang je), tak sangke ayah dan pak cik2 aku pon minat barcelona gak, hee.

love u barca (love malaysia gak) :p

macam mane la aku nak lupekan messi nie. . haishh, hehe

  Barcelona da menang lawan manu, aku harap malaysia menang la lawan hong kong ari jumaat. Takut pon ade jugak sebab kfcm x main kali ini tp takut tu da hilang la sikit sebab SAFEE SALI main kali ni.

p/s: walaupun fit da xde, aku tetap setia tengok cite juvana, hee. Maju la negara tanpa dadah, ewahh. hehe

Friday, 27 May 2011

Selamat Hari Guru. .!!

Assalamualaikum. .

Walaupun hari guru dah lame lepas tapi baru hari ni SMK RAJA ALI sambut hari guru sebab sebelum ni sebuk dengan exam pertengahan tahun. Tahun ni sambutan hari guru agak hambar mungkin sebab hujan kot dan buat pertama kalinye semasa hari guru budak2 form 5 tak buat persembahan sebab masing2 sebuk dengan exam so tak sempat la nak buat persembahan.
  Tahun ni kebanyakkan acara dijalankan oleh budak2 form 6. Seronok la jugak tengok dorang buat persembahan. Dorang buat persembahan tiru gaya artis, memang happy la tengok dorang terutame bile abang hensem buat persembahan, hee. Tapi paling meriah bile cikgu2 smk raje ali menari zapin (tak sangke ramai cikgu raja ali pandai menari, bakat terpendam tu).

budak2 form 6 yang happening, aksi tiru gaye artis. . kung fu fighting!!

citra warna dari budak2 form 1, time kite orang dulu xde pon. .)=

sambil tunggu bas sempat lagi berposing. .hehe

Itu je la kisah hari guru smk raja ali 2011, walaupun budak form 5 xde buat persembahan, acara tu tetap meriah sebab semua cikgu sporting. Tapi sedih la sebab tahun ni tahun akhir kat situ, tahun depan da tak dapat nak merasa hari guru lagi. .huhuhu

p/s: nasib baik henset tak kene rampas. .hee

Saturday, 21 May 2011

MASIH BARU

Assalamualaikum. .
Hai warga2 blogger. saya masih baru disini dan masih banyak yang perlu saya belajar pasal blog nie. sebenarnya saya nie bukan la minat sangat nk buat blog nie tp disebabkan kawan saya buat la. wani omar ko la puncanya, hahaha (jangan marah beb aq gurau je). selain follow blog kawan2, saya suke gak follow blog 2 orang kakak nie, kak fatin liana dan kak elia. mereka adalah sumber inspirasi saya untuk buat blog nie. . by the way thankz to membe2 sebab bagi galakan kat aq untuk buat blog nie. .hee
p/s:bantuan korang sume amat diperlukan. .:)